Mamas ir tėčius su mažyliais kviečia į ekskursijas Kaune | Kas vyksta Kaune

Mamas ir tėčius su mažyliais kviečia į ekskursijas Kaune

Organizatorių nuotr.

Kaune neseniai prasidėjo ekskursijų ciklas mamoms ir tėčiams su mažyliais, kviečiama po miestą keliauti kartu su atžalomis ar visa šeima, nebijant, kad mažieji galėtų trikdyti renginiui.

Artimiausia ekskursija – po Senamiestį

Liepos 14-15 dienomis, 11 val. tėvai su mažyliais kviečiami susitikti prie Kauno pilies, vyks ekskursija „Kauno Senamiesčio paslaptys” su gidu Giedriumi Karpinsku. Renginyje bus kalbama, kodėl kryžiuočiams nepavyko užimti Kauno pilies; kur ir kodėl Kaune buvo ilgiausias pasaulyje tiltas; kas buvo pirmieji Kauno miestiečiai.

Nuo Kauno pilies keliautojai pajudės link Rotušės, toliau prie Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos, aplankys ir Perkūno namą bei pasivaikščios Nemuno krantine. Renginio trukmė – 1-1,5 val.

Ši ekskursija jau antroji Kaune, kurią specialiai tėvams su mažaisiais organizuoja savanoriškai veikianti VšĮ „Veiklių mamų klubas”. Pirmoji ekskursija neseniai vyko Žaliakalnyje, po jį vedžiojo muziejininkė Jurgita Ragaišienė.

Ekskurijos mamoms ir tėčiams su mažyliais

Ragina nesėdėti namuose

Anot organizacijos laikinosios vadovės Dovilės Klimavičienės, pasivaikščiojimai gamtoje labai naudingi ir mamai, ir tėčiui, ir vaikui, tad skatinama kuo daugiau būti lauke, o kad laikas neprailgtų – dar ir pajudėti bei pasiklausyti įdomybių apie miestą iš gido.

„Skatiname mamas ir tėčius bendrauti su kitais, turinčiais vaikų, pasidalinti patirtimi, duoti patarimų apie vaikų ugdymą bei kartu su šeima naudingai leisti laiką. Ekskursija pritaikyta keliauti tiek su mažais, tiek su paūgėjusiais vaikais. Gimus vaikui, raginame neužsidaryti namuose ir „neiškristi iš pasaulio”, kai kurioms mamoms toks buvimas namuose gali baigtis net depresija. Bendravimas būtinas, tad susitikime!”, – kvietė D. Klimavičienė.

Ji pasakojo, kad ekskursijų tėvams ir mažiesiems idėja jai kilo besilankant Kauno miesto muziejaus J. Gruodžio memorialiniame skyriuje, kur muziejininkės išsakė norą į muziejus pritraukti daugiau šeimų, o matant kaip mamos su vežimėliais nuobodžiai keliauja tais pačiais maršrutais, nekilo abejonių – reikia kasdienius pasivaikščiojimus paversti smagiais ir džiuginančiais.

„Ekskursijų metu siekiame supažindinti su skirtingų miesto mikrorajonų istorija, kitais kartais pakviesime ir į toliau nuo centro esančius mikrorajonus”, – tikino D. Klimavičienė.

Ekskurijos mamoms ir tėčiams su mažyliais

Reikia užsiregistruoti

Ji pasakojo, kad VšĮ „Veiklių mamų klubas” yra savanoriška veikla, dar 2015 m. klubas susikūrė sostinėje, 2016 m. – Kaune ir paplito po šalį. Jo tikslas – skatinti moterų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą įvairiose joms aktualiose srityse, rengiami piknikai, mokymai, paskaitos ir kt.

Nors klube veikla orientuota į mamų susitikimus, tačiau ekskursijose po miestą mielai laukiama ir tėčių su atžalomis.

Į ekskursiją būtina registruotis iš anksto: mamos.kaune@gmail.com už ekskursiją iš suaugusiųjų imamas simbolinis 2 eurų mokestis (vaikams nemokamai).

Daugiau informacijos apie „Veiklių mamų klubą“ pateikiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA