Botanikos sode artėja romantiškas vakaras po atviru dangumi | Kas vyksta Kaune

Botanikos sode artėja romantiškas vakaras po atviru dangumi

Roko Tenio nuotr.

Liepos 14 d., penktadienį, 18 val. VDU botanikos sode tvyros magiška atmosfera. Tradicija tapęs renginys „Kvapų naktis“ kviečia išskirtinei pažinčiai su kvepiančiu, nepažintų formų, skonių ir savybių augalų pasauliu.

VDU botanikos sodo teritorijoje duris vers mokslo, kvapų, skonių, šeimų, amatininkų, grožio ir sveikatinimo kiemeliai. Čia bus pristatomos augalininkystės naujovės, ypatingos veislės, vyks degustacijos, orą dažys eterinių aliejų aromatai. Žiedai skleisis ne tik gausiose sodo kolekcijose, bet ir merginų plaukuose, gėlių takas puoš kelią nuo senųjų vartų iki oranžerijos. Tradiciškai lankytojai rinks ir kvapiausią augalą – daugiausia balsų surinkusysis taps „Kvapų nakties“ nugalėtoju.

Kvapų naktis kerėjo kauniečius

Nuo praktinių patarimų iki interaktyvių užsiėmimų

„Kvapų nakties“ lankytojų lauks paskaitos, ekskursijos, edukatorės ves interaktyvius užsiėmimus mažiesiems ir jų tėveliams bei seneliams. VDU botanikos sode vyks net penkios ekskursijos, kurių dalyviai bus supažindinami su kvepiančiais medžiais, krūmais, žoliniais augalais, kvapniąja egzotika oranžerijoje, retaisiais ir saugomais augalais.

Kvapų naktis kerėjo kauniečius

Be abejonės užsuks ir į parko puošmeną – rožyną. Be to, vyks botanikos sodo specialistų bei svečių paskaitos apie naudingus ir nuodingus augalus, augalų metamorfozes, daiginimo magiją, gėlyno kūrimą, kvapų naudojimą sveikesniam gyvenimui.

Siūlys atrakcijas visai šeimai

Šiais metais labai išsiplėtė šeimų erdvė, tad kviečiama ir skatinama atvykti ir su mažamečiais vaikais, ir su seneliais. Šioje erdvėje vyks kelionė pasakų keliu, pažintis su pantomimos žanru, galimybė vaidinti, piešti, kurti. Atvyks ir Zoologijos sodo atstovai, bus galima susipažinti su arboristo profesija, pajudėti kvies senoviniai etnožaidimai bei lauko muzikos instrumentų garsai.

Išskirtinę programą „Kvapų naktyje“ žada kuriančius žmones apjungiantis „Kūrybos podiumas“. Papuošalų dizaineriai pristatys savo darbus, vyks papuošalų gaminimo dirbtuvės.

Renginio metu pergolė virs poezijos oaze: čia skambės ne tik eilės, bet ir dainuojamoji poezija.

Kvapų naktis kerėjo kauniečius

Atkurs senojo rūmų gyvenimo vaizdus

Pradėjus temti, sode bus sukurta paslaptinga dvasia. Medžių fėja kvies į „Stebuklingą nakties pievą“ pasižvalgyti po magiškų gėlių ir šviečiančių vabzdžių pasaulį. Naktinė programa „Gyvenimas Aukštosios Fredos dvare“ visus sukvies nuo 22.30 val. prie Aukštosios Fredos dvaro rūmų. Ant rūmų sienų vaizdo projekcijos atkurs senojo rūmų gyvenimo vaizdus: iškilmingai vaikščios damos, riedės karietos, skleisis gėlės. Magiškais muzikos garsais lankytojus užburs Egidijus Bavikinas, Kristina Siurbytė, Akvilė Garbenčiūtė.

Įėjimas mokamas. Išsamią renginio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA