Duobės Šilainiuose ir Dainavoje: kada bus sutvarkytos | Kas vyksta Kaune

Duobės Šilainiuose ir Dainavoje: kada bus sutvarkytos

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Kauniečiai Andrius ir Gediminas teiraujasi, kada bus sutvarkytos duobės Šilainių ir Dainavos mikrorajonuose, jų teigimu, tai sukelia ne tik nepatogumų, bet ir nuostolių – Gediminas antradienį pravažiavęs duobę Kovo 11-osios gatvėje pradūrė padangą.

Dainavoje sutvarkys artimiausiu metu

Kaunietis Gediminas pasakojo antradienį (liepos 4 d.) važiavęs iš Birželio 23-iosios gatvės į Kovo 11-osios gatvę ir vos įsukęs į Kovo 11-osios g. patekęs į duobę bei pramušęs priekinę padangę. „Teko pirkti naują, nuostolis – 80 eurų. Pikta, kad duobė nebuvo pažymėta, tad judėdamas judriame eisme duobės nespėjau laiku pastebėti”, – aiškino vyras.

Beje, pravažiavęs pro nelaimės vietą penktadienį (liepos 7 d.) pastebėjo, kad duobė jau yra pažymėta įspėjamaisiais ženklais.

Ragina pranešti avarinei tarnybai

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Jis aiškino, kad duobę darbininkai pažymi, kai tik avarinė tarnyba gauna apie ją pranešimą. „Jeigu įmanoma, duobę užtaiso iš karto, kitu atveju tai padaro artimiausiu metu, dažniausiai kitą dieną. Žymimos tos duobės, kurios kelia realią grėsmė žmonių turtui ir sveikatai. Esame dėkingi kauniečiams, kurie pamatę avarines duobes, įgriuvas, atvirus šulinius – nedelsiant informuoja miesto avarinės tarnybos dispečerinę nemokamu telefonu 8 800 00111″, – sakė A. Pakalniškis.

Šiuo numeriu paskambinę gyventojai gali pranešti apie avarines ar žmogui pavojų keliančias situacijas mieste. Anot pašnekovo, visi skambučiai registruojami ir nukreipiami atsakingoms tarnyboms, dispečerinė dirba ištisą parą, 7 dienas per savaitę. Apie duobes galima informuoti ir elektroniniu paštu: miesto.dispecerine@svara.lt

Savivaldybės atstovas tikino, kad duobė Kovo 11-osios gatvėje bus užtaisyta artimiausiu metu.

A. Pakalniškis informavo apie šįmet planuojamus kitus darbus Dainavoje. „Partizanų gatvė išasfaltuota, dar laukia gatvės aplinkos tvarkymo darbai šaligatvio zonoje, V. Krėvės prospektas išasfaltuotas pernai. Dainavos seniūnijoje taip pat tvarkomi įvažiavimai į daugiabučių kiemus”, – sakė A. Pakalniškis.

Šilainiuose darbus atliks šįmet

Andrius teiravosi apie kelių tvarkymo darbus Šilainiuose ir kaip probleminę išskyrė Rasytės gatvę. „Šaunu matyti kaip Kaunas tvarkosi, tačiau bene tankiausiai apgyvendintame rajone, Rasytės gatvėje – kritinio gylio duobės. Kada bus tvarkoma?”, – rašė kaunietis ir pridėjo duobes iliustruojančias nuotraukas.

Į klausimą atsakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Miliauskienė.

„Situaciją Rasytės gatvėje žinome. Darbus čia planuojame atlikti šiais metais. Kalbant apie kitus kelių remonto darbus Šilainiuose, yra suplanuotas Bivylių, Šapokos g. rekonstravimas, duobių tvarkymas ir kiti darbai pagal gatvių priežiūros programą“, – teigė J. Miliauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA