Vėsus vakaras neatbaidė: XVI-oji operetė prie Kauno pilies sutraukė minias žmonių | Kas vyksta Kaune

Vėsus vakaras neatbaidė: XVI-oji operetė prie Kauno pilies sutraukė minias žmonių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Liepos 6 d. vyko XVI tarptautinio muzikos festivalio „Operetė Kauno pilyje 2017“ renginys. Šventinę Mindaugo karūnavimo dieną prie Kauno pilies sukvietė teatralizuotas koncertas „Tegyvuoja operetė“. 

Renginio metu, kartu su visa Lietuva, buvo sugiedotas šalies himnas bei nusipelniusiems kauniečiams įteikti Santakos garbės ženklai.

Vėsus vakaras neatbaidė klasikinės muzikos gerbėjų, operetė sutraukė minias šventiškai nusiteikusių kauniečių, kurie gėrėjosi arijomis, duetais, šokiais ir scenomis iš įvairių kompozitorių operečių.

Ant scenos lipo Virgilijus Noreika, Igor Levenec (Ukraina), Marija Arutiunova, Ieva Goleckytė, Ingrida Kažemėkaitė, Živilė Lamauskienė, Gitana Pečkytė, Kristina Siurbytė, Aistė Širvinskaitė,Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Raminta Vaicekauskaitė
Kęstutis Alčauskis, Andrius Apšega, Paulius Bagdonas, Raimondas Baranauskas, Egidijus Bavikinas, Tomas Ladiga, Jonas Lamauskas, Povilas Padleckis, Giedrius Prunskus, Ramūnas Urbietis, Žanas Voronovas, Mindaugas Zimkus.

Žavingais balsais ir nuostabia muzika džiugino vokalinis ansamblis (vad. Rasa Vaitkevičiūtė) bei festivalio jungtinis simfoninis orkestras, vadovaujamas vyriausiojo dirigento Jono Janulevičiaus.

Kauno vasara jau daugybę metų neįsivaizduojama be festivalio „Operetė Kauno pilyje“,  jis rengiamas kasmet nuo 2002 metų. Per prabėgusius metus pasirodė iškiliausi muzikantai, jiems būdavo skirtas vienas iš didžiųjų festivalio koncertinių vakarų – tai opera, baletas, miuziklas, sarsuela, neapolietiška daina, muzika iš kino filmų, o renginius vainikuodavo gražiausios arijos ir duetai iš populiariausių ar Lietuvoje dar nestatytų operečių.

Atlikėjai čia kasmet atvyksta ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Europos šalių. Festivalio renginiai šįmet vyksta tradicinėje erdvėje prie Kauno pilies ir kitose vietose: Raudondvaryje, Vilkijoje, o taip pat ir kituose miestuose – Birštone, Gelgaudiškyje (Šakių r.).

Visus penkiolika metų pagrindinius festivalio renginius veda aktorius, skaitovas, renginių vedėjas Gintaras Mikalauskas. Nuo festivalio pradžios kelis metus talkino aktorė Lina Budzeikaitė, 2005 m. ją pakeitė Nijolė Narmontaitė, o nuo 2007 m. Gintaro partnerė yra Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Ieva Vaznelytė.

Festivalis „Operetė Kauno pilyje“ prasidėjo gegužės 28 d. ir baigsis spalio 15 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA