Smurtas prieš nepilnamečius tęsiasi: šventinę dieną vėl kentėjo vaikai | Kas vyksta Kaune

Smurtas prieš nepilnamečius tęsiasi: šventinę dieną vėl kentėjo vaikai

Asociatyvi / A. Barzdžiaus nuotr.

Ketvirtadienį ir praėjusią naktį Kauno apskrityje fiksuoti du smurto prieš nepilnamečius atvejai, abiem atvejais smurtavo neblaivūs asmenys. Sveikatos sutrikdymai vyko Kaune ir itin žiauraus smurto atvejais pagarsėjusiame Kėdainių rajone.

Policijos departamentas informavo, kad liepos 6 d. apie 9 val. Kaune, Rimvydo g., bute, konflikto metu, neblaivus (2,8 prom.) vyras (31 m.) ranka sudavė du smūgius į veidą nepilnamečiui (16 m.). Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d. – fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas, už tai baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 m.

Liepos 7 d. apie 2 val. Kėdainiuose, Žemaitės g., namuose abu tėvai buvo neblaivūs, tėvas smurtavo prieš sūnų. Neblaivus (2,01 prom.) vyras (43 m.) konflikto metu metė telefono kroviklį į sūnų (17 m.). Nukentėjusysis dėl kaktos sumušimo į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Nepilnametis, nes motinai (37 m.) nustatytas 2,89 prom. girtumas, perduotas močiutei.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d. – fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas, už tai baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA