Kaune žmones suartino Tautiška giesmė | Kas vyksta Kaune

Kaune žmones suartino Tautiška giesmė

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą, po Jos Ekscelencijos kalbos apie vienybę, žmonės Kaune vienijosi dėl vienos priežasties – jau tradiciškai, devintus metus iš eilės, Valstybės dienos vakarą visi traukia Tautišką giesmę.

Masiškai kauniečiai buvo kviečiami ant Kaune esančių Jiesios ir Veršvų piliakalnių, taip pat Kauno rajone esančių Pyplių bei Lentainių piliakalnių. Taip pat kauniečiai himną giedojo prieš Kauno pilies vykstančio tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ metu. Būtent čia gražiausias akimirkas fiksavo portalo fotografas.

Šiemet Tautiškos giesmės giedojimas buvo ypatingas, nes ruošiantis kitais metais švęsti Lietuvos šimtmetį, himnas giedamas ant šimto šalies piliakalnių, o pagrindinis šventinis renginys vakare vyksta ant Dubingių piliakalnio.

Mindaugas Lietuvos karaliumi buvo vainikuotas 1253 metų liepos 6 dieną. Karūnavimas užbaigė valstybės susikūrimą, Lietuvą pripažino to meto pasaulis. Liepos 6-oji valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę po sovietų okupacijos.

Kartu giedoti himną liepos 6-ąją lietuviai buriasi nuo 2009 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA