Kaune iškils nauja bažnyčia – monumentas | Kas vyksta Kaune

Kaune iškils nauja bažnyčia – monumentas

Organizatorių nuotr.

Lietuvos Valstybės dienos išvakarėse, Kaune, Šilainių mikrorajone įsikūrusi šv. Jono Pauliaus II parapija tikinčiuosius ir miesto vadovus bei svečius sukvietė į nekasdienę šventę. Pavakarę prie jau pastatytos parapijos koplyčios buvo įkasta būsimos bažnyčios bei monumento „Pašaukti laisvei“ kapsulė, vyko pašventinimo iškilmės, kurias užbaigė pats dangus, apjuosdamas Šilainius spalvinga vaivorykšte.

Bažnyčia matysis ir skubantiems greitkeliu

Naujosios bažnyčios Šilainiuose statyba prasideda pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį. Neatsitiktinai kuriant bažnyčios projektą, kaip integrali bažnyčios dalis, suprojektuotas monumentas „Pašaukti laisvei“. Jis, kaip ir naujoji bažnyčia, taps Lietuvos valstybės šimtmečio paminklu.

100-mečio monumentas ,,Pašaukti laisvei“ nėra atskiras statinys ar paminklas įprastine šio žodžio prasme. Jis – architektūrinė bažnyčios dalis, turinti žemutinę ir aukštutinę dalį. Jau 2018 metais į trisdešimt tris metrus į dangų pakils bažnyčios arka, ateityje tapsianti bažnyčios dalimi. Čia suskambės Laisvės varpas.

Bažnyčiai parinkta vieta ir architektūrinis sprendimas leis bažnyčia pasigrožėti net ir vykstantiems autostrada Vilnius-Klaipėda ir „Via Baltica“ keliu.

Bažnyčios projektą sukūrė šviesios atminties architektas Algimantas Kančas. Tai buvo paskutinis jo suprojektuotas sakralinės paskirties projektas. Architekto darbus perėmė ir tęsia jo dukra Gustė Kančaitė.

Trauks ir turistus

Laivės, kaip pamatinės žmogaus teisės idėja, neatsiejama ir nuo parapijos globėjo asmenybės. ,,Tikėjimas – tai laisvės pasiūlymas“, – sakė šv. Jonas Paulius II -asis, viešėdamas nepriklausomoje Lietuvoje. Šv.Jonas Paulius II buvo vienas įtakingiausių XX a. lyderių ir asmenybių, prisidėjusių prie griūvančių sienų, pelnytai vadinamas laisvės šaukliu.

Bažnyčios statybą planuojama užbaigti 2022 metais. „Statybų sėkmė priklausys nuo Dievo malonės ir aukotojų lėšų“, – sakė parapijos klebonas Andrius Alminas.

Šv. Jono Pauliaus II parapija buvo įsteigta 2013 m. lapkričio 4 dieną, Kauno arkivyskupo metropolito Sigito Tamkevičiaus dekretu. Ši parapija yra ketvirtoji pagal dydį Kauno mieste. Šiuo metu jos teritorijos ribose jau gyvena virš 30 tūkstančių gyventojų. Gyventoju skaičius auga, mat aplink auga nauji gyvenamieji kvartalai, kuriuose įsikuria daug jaunų šeimų.

Tikimąsi, kad dėl savo unikalumo, istorinės atminties ir svarbių valstybingumui įvykių įamžinimo Šv. Jono Pauliaus II bažnyčia taps ne tik Dievo ir parapijos namais, bet patraukliu Lietuvos ir užsienio turistų lankymo objektu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA