Valstybės dieną nusipelniusiems kauniečiams įteiks Santakos garbės ženklus | Kas vyksta Kaune

Valstybės dieną nusipelniusiems kauniečiams įteiks Santakos garbės ženklus

Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Šį ketvirtadienį švenčiant Valstybės dieną, tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ metu įvyks Santakos garbės ženklų įteikimo ceremonija.

21 valandą prasidėsiančius apdovanojimus atsiims septynios Kaunui ir Lietuvai nusipelniusios iškilios asmenybės, tarp kurių Vokietijoje Vasario 16-osios Lietuvos nepriklausomybės akto originalą suradęs profesorius Liudas Mažylis.

Profesorius kartu su Lietuvos teatro ir kino aktore Gražina Balandyte-Čygiene bus apdovanoti aukščiausio, 1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklais.

Legendinei aktorei apdovanojimas bus įteiktas už Lietuvos menui reikšmingą kūrybą ir meilę teatrui, už sukurtus vaidmenis. Tuo tarpu Kauno Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui, politikos ir visuomenės veikėjui už atrastą unikalų dokumentą – Lietuvos nepriklausomybės Aktą.

Už kauniečiams svarbių krikščioniškų ir bendražmogiškų vertybių puoselėjimą bei miesto socialinės būklės gerinimą 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu bus apdovanotas vyskupas Kęstutis Kėvalas.

3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklais už nuopelnus Kaunui ir Lietuvai bus apdovanoti uždarosios akcinės bendrovės „SDG“ generalinis direktorius Eduardas Jasas, Lietuvos Visuomenės sveikatos asociacijos garbės narys Gintautas Kligys, profesorė, habilituota medicinos mokslų daktarė Vida Marija Čigriejienė, Lietuvos teatro, televizijos ir kino aktorė Virginija Kochanskytė.

Apdovanojimas Santakos garbės ženklu skiriamas nuo 2005 metų. Santakos garbės ženklais apdovanojami kauniečiai ir užsienio valstybių vadovai, kurie savo darbais nusipelnė Kaunui ir Lietuvai.

Nuostatuose dėl apdovanojimo rašoma: 1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių vadovai, taip pat gali būti apdovanojami kiti asmenys už ypatingus nuopelnus Kaunui ir Lietuvos Respublikai. 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanojami Kaunui nusipelnę asmenys, pasižymėję ypač uoliu ir sąžiningu darbu ir visuomenine veikla. 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanojami asmenys už nuopelnus kultūros, mokslo ir švietimo, verslo ir gamybos, sveikatos ir socialinės apsaugos, sporto, ūkio ir kitose srityse.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA