#7 Mitas – Socialiniam verslininkui svarbus tik socialinis poveikis | Kas vyksta Kaune

#7 Mitas – Socialiniam verslininkui svarbus tik socialinis poveikis

Teigiamas socialinis poveikis tikrai labai svarbus ir yra vienas pagrindinių rodiklių vertinant socialinio verslo sėkmę, tačiau ar tai tikrai yra vienintelė socialinio verslininko siekiamybė? Socialinio verslo mitų griovėjai pakalbino kauniečius ir dar kartą įsitikino, jog didelė visuomenės dalis klaidingai supranta tokį verslo modelį ir mano, jog tai apskritai tėra papildoma savanoriška veikla, kuria siekiama gerinti sąlygas įvairioms socialinėms grupėms, sukurti palankesnes aplinkybes, tačiau jokios finansinės naudos ar pelno čia nėra.

Kad išsiaiškinti, kaip yra iš tiesų, socialinio verslo mitų griovėjai kreipėsi į socialinių inovacijų ir verslo vystymo programos „ChangeMakers’On“ ekspertę, VšĮ “Europos socialinis verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų institutas” vadovę Simoną Šimulytę, kuri paaiškino, jog socialinis verslininkas, siekdamas socialinio poveikio, be abejonės galvoja apie finansinę pusę ir tai yra dar didesnis iššūkis, su kuriuo susiduria socialinio verslo atstovai, nes jie privalo sugeneruoti pajamas, sugalvoti, kaip komercializuoti produktus tam, kad galėtų įgyvendinti socialinį poveikį, kurio siekia ir daryti teigiamą įtaką visuomenei.

Pagrindinis skirtumas tarp socialinio ir tradicinio verslo yra tai, kaip pelnas yra panaudojamas. Tradicinio verslo pelnas yra nukreipiamas į akcininkų gerovę ir kapitalo augimą, o socialiniame versle – pelnas skiriamas visuomenės interesų tenkinimui, tačiau bet kuriuo atveju, pelnas yra labai svarbus rodiklis vystant bet kokį verslą.

Taigi, sėkmingai sugriautas dar vienas socialinį verslą lydintis mitas. O socialinio verslo mitų griovėjai kviečia pasitikrinti žinias, laukti kitos serijos bei griauti mitus kartu.

Daugiau apie pačią programą ChangeMakers’ON tinklapyje – www.changemakerson.com.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ – „ChangeMakers’On“ informacinis partneris.

Parengė: Monika Noreikaitė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA