„Prisma“ išsikraustė, bet kiti – liko: tikisi „Ikea“ gelbėjimo rato | Kas vyksta Kaune

„Prisma“ išsikraustė, bet kiti – liko: tikisi „Ikea“ gelbėjimo rato

Erika Jančaitytė 2017/07/04 12:48
R. Tenio nuotr.

Lietuvoje užsidarius prekybos tinklui „Prisma“, Kaune apytuščiai liko du didžiuliai prekybos centrai. Važiuojant pro šalį atrodo, kad ir jie uždaryti, bet tai – netiesa.

Pasidairę po ištuštėjusias patalpas Jonavos g. ir Pramonės pr. sužinojome, kad čia įsikūrusiems nuomininkams – gal dar ne viskas prarasta.

Klesti tik kaljanų parduotuvė

Jonavos g. 60 esantis prekybos centras, užsidarius „Prismai“, iš šalies atrodo gerokai ištuštėjęs, tačiau akį patraukia spalvingos kaljanų parduotuvės vitrinos, signalizuojančios apie vykstančią prekybą. Užėjus į patalpas jos iš tiesų atrodo pustuštės – ant daugelio parduotuvių durų kabo apie užsidarymą bylojantys užrašai. Nustebina tik plati čia įsikūrusios kaljanų parduotuvės pardavėjos šypsena. Į nišinius klientus orientuotos parduotuvės „Al diwan“ pardavėja-konsultantė Austėja sako, kad jiems klientų tikrai netrūksta, kadangi nuolatiniai pirkėjai yra ištikimi šiai parduotuvei. Panaši situacija ir keliose kitose vietose, kurios turi lojalių pirkėjų būrį.

Tikisi, kad išgelbės „Ikea“

Jonavos g. patalpose prekybos centras „Prisma” pradėjo veikti 2012 metais, tačiau mažas pirkėjų srautas ir šalyje esanti didelė prekybos centrų konkurencija privertė prekybininkus iš Suomijos trauktis. „Prisma“ užsidarė anksčiau, nei skelbė, net nesulaukusi birželio mėnesio, kadangi per uždarymo išpardavimus pirkėjai tiesiog „išlavė“ parduotuvėse esančias prekes.

Laukiama, kad veiksmas Jonavos g. patalpose atgis, kuomet nuo rudens „Ikea“ čia atidarys antrąją Lietuvoje prekių užsakymo ir atsiėmimo vietą „Ikea“. Kaunas taps trečiuoju miestu Lietuvoje po Vilniaus ir Klaipėdos, kur galima bus įsigyti „Ikea“ prekių.

Trauką kuria batutų parkas

Pasižvalgius po „Prismos“ uždarymo tuščias likusias milžiniškas prekybos centro „Banginis“ patalpas Pramonės pr. 6 patalpas, nustebino, kad daugelis parduotuvių ir paslaugų tiekėjų veikia, kaip ir anksčiau. Mat žmonių nors ir labai sumažėjo, bet liko – trauką lankytojams kuria tebeveikiantis vienintelis Kaune batutų parkas „Jump space“. Pakalbinus alaus parduotuvėlės pardavėją Laurą, ji pasakoja, kad džiaugiasi šiose patalpose esančiu batutų parku, kuris pritraukia klientų ir jos įstaigai. Skirtingai nei Jonavos g. čia įprastai dirba optika, vaistinė, gėrimų, kosmetikos ir kitos parduotuvės, tebeveikia knygynas, teikiamos kelionių, draudimo, grožio, maitinimo ir kitos paslaugos. Tikimąsi, kad nuo rudens ir į tuščias „Prisma“ patalpas Pramonės pr. pastate taip pat įsikels nauji nuomininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA