Į Seimo komisijos rankas pateko K.Pūko prašymas | Kas vyksta Kaune

Į Seimo komisijos rankas pateko K.Pūko prašymas

BNS 2017/07/04 17:12
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Komisija turėjo išvadą, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą panaikinti K.Pūko imunitetą, pateikti antradienį, tačiau negalėjo priimti sprendimo nedalyvaujant pačiam parlamentarui.

Seimo komisijos dėl parlamentaro Kęstučio Pūko neliečiamybės darbas pratęstas iki rugsėjo 15 dienos.

Laikinosios komisijos pirmininkas „valstietis“ Antanas Baura pranešė gavęs K.Pūko raštą su prašymu atidėti komisijos posėdį bei medikų pažymą, jog Seimo nario nedarbingumo laikotarpis yra nuo birželio 29 iki liepos 4 dienos.

Seimo posėdyje daugiau laiko komisijos darbui paprašęs A.Baura sakė turintis žinių, kad K.Pūko nedarbingumas dar bus pratęstas, o komisija yra pasirengusi susirinkti ir ne sesijos metu, kai tik parlamentaro nedarbingumo laikotarpis baigsis.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti K.Pūko imunitetą, kad jis galėtų būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Antradienį komisija išklausė ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo tiriančius Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorus.

Prokurorė Agnė Stankevičiūtė teigė, kad surinkta pakankamai duomenų pateikti įtarimus Seimo nariui. Ji tvirtino, kad K.Pūkas neapklaustas kaip specialusis liudytojas, nes šis statusas suteikiamas asmeniui, kai nėra pakankamai duomenų jam pateikti įtarimų.

Jos duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji.

Seimo nariai dėl galimo K.Pūko priekabiavimo jam yra inicijavę apkaltą. Šiame procese dabar laukiama Konstitucinio Teismo pozicijos.

K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA