Prašo pagalbos: po tragiškos avarijos į komą panirusiam vaikinui reikalingas kraujo perpylimas | Kas vyksta Kaune

Prašo pagalbos: po tragiškos avarijos į komą panirusiam vaikinui reikalingas kraujo perpylimas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienio rytą socialiniuose tinkluose žaibiškai ėmė sklisti žinutė, kad vakar tragiškoje avarijoje kelyje „Via Baltica“ nukentėjusiam vaikinui bus reikalingas kraujo perpylimas, todėl prašoma paaukoti kraujo.

Pagalbos prašanti žinutė pasiekė ir portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją. „Kreipiuosi į visus žmones, kurie yra netoli Kauno, ar gali čia greitu metu atvykti. Mūsų draugas kovoja už gyvybę Kauno klinikų Neurochirurgijos skyriaus reanimacijoje. Jam gyvybiškai reikalingas kraujo perpylimas“ , – rašo skaitytoja.

„Avarijos metu žuvo į komą šiuo metu panirusio draugo tėvas. Kviečiu visus, galinčius paaukoti kraujo, ypač I grupės“, – ragino moteris.

Kauno klinikų atstovai informacijos apie šios kraujo grupės atsargų trūkumą portalui „Kas vyksta Kaune“ nepatvirtino.

Norint neatlygintinai paaukoti kraujo Kaune, reikia atvykti į Kauno Lietuvos sveikatos mokslų universiteto klinikose esantį kraujo centrą (Eivenių g. 2). Šį kraujo centrą galima aplankyti I, III, V nuo 8 iki 18 valandos, II ir IV 9-19 val. bei šeštadieniais, nuo 9 iki 14 valandos. Kontaktus rasite čia.

Negalintiems atvykti iki klinikų, kraują galima duoti Laisvės al. 17 įsikūrusiame Nacionalinio kraujo centro kraujo surinkimo punkte (Laisvės al. 17 – 114 kab.). Tai padaryti galima darbo dienomis. I, IV, V – 8:30-16 val. ir II,III-10-18 val. (valstybinių švenčių dienomis ir savaitgaliais nedirba).

Daugiau informacijos –  čia.

Primename, kad kelyje, esančiame Kazlų Rūdos savivaldybės ribose, ties Gyviškių kaimu, kelyje „Via Baltica“, liepos 1 dieną, susidūrė sunkvežimis ir lengvasis automobilis. Eismo įvykio metu žuvo vienas lengvuoju automobiliu važiavęs asmuo, kitas paniręs į komą išvežtas į reanimaciją.

Gegužės pradžioje su 0 (I) teigiamos ir A (II) teigiamos kraujo grupių trūkumu susidūrė Santaros klinikos, kurių pranešime buvo teigiama, kad labiausiai kraujo trūkumas pasijaučia birželio mėnesį, kuomet sumažėja kraujo donorų, o vasarą dėl didesnio nelaimingų atsitikimų skaičiaus poreikis kraujui labai padidėja. Pasak specialistų, kraujo rezervų prikaupti ateičiai beveik neįmanoma, mat, jo galiojimas išties trumpas – vos 42 dienos.

Daugiau apie kraujo trūkumą skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA