Didinamas medikų ir policininkų darbo užmokestis: laukia pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Didinamas medikų ir policininkų darbo užmokestis: laukia pokyčiai

BNS 2017/07/01 08:56
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo šeštadienio, liepos 1-osios, didinamas gydytojų, slaugytojų ir policininkų darbo užmokestis.

Nuo šiol pirminės grandies policijos pareigūnams bus mokama ne mažiau 700 eurų į rankas, vidurinės grandies – ne mažiau 850 eurų į rankas. 900 eurų bus mokama vyriausiesiems tyrėjams (sprendimų priėmėjams), aukštesniosios grandies pareigūnai gaus ne mažiau 1 000 eurų į rankas.

Pareigūnų algos turėtų kilti ir kitais metais.

„Planuojama, kad iki 2020 metų pirminės grandies pareigūnai gaus ne mažiau 1 000 eurų į rankas“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Policija algas kelia iš sutaupytų lėšų atsisakius senų pastatų, taip pat keičiant darbo organizavimo modelį.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, atlyginimai dirbantiesiems sveikatos priežiūroje turėtų didėti vidutiniškai 8 procentais. Skaičiuojama, kad medikams algos turėtų vidutiniškai kilti apie 115 eurų, o slaugytojams – 58 eurais (neatskaičius mokesčių).

Tam, kad gydymo įstaigų vadovai galėtų padidinti gydytojų ir slaugytojų darbo užmokestį, yra didinami gydymo paslaugų įkainiai. Taip gydymo įstaigos už teikiamas paslaugas gaus daugiau lėšų ir jas galės naudoti medikų algoms kelti.

Medikų atlyginimams didinti iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rezervo skirta 24,6 mln. eurų.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad gydymo įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarką, suderinę su įstaigų stebėtojų tarybomis, tvirtinta patys gydymo įstaigų vadovai.

Praeitais metais vidutinis mėnesinis gydytojų darbo užmokestis Lietuvoje siekė apie 1368 eurus, slaugytojų – 689 eurus neatskaičius mokesčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA