Bardų festivalio publiką prajuokino už blaivybę kovojančius politikus pašiepianti daina | Kas vyksta Kaune

Bardų festivalio publiką prajuokino už blaivybę kovojančius politikus pašiepianti daina

A. Barzdžiaus nuotr.

Kulautuvos pušų amfiteatras šeštadienį galėjo pasigirti išskirtinai muzikalia atmosfera ir pilnutėle klausytojų auditorija, kurios neišgąsdino net apniukęs savaitgalio dangus – bardų festivalis „Akacijų alėja“ susirinkusiųjų dėmesio nestokojo.

Nemokamas ilgiausiai Lietuvoje vykstantis dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis Kauno rajone šiemet vyko 17-tą kartą. Susirinkusiuosius savo kūriniais džiugino žinomi šalies atlikėjai. Tarp jų: Justė Arlauskaitė-Jazzu, Vidas Bareikis, Neda Malūnavičiūtė, festivalio prodiuseris Kazimieras Likša, grupės „Lemon Joy“ vokalistas Igoris Kofas, legendinis atlikėjas Ovidijus Vyšniauskas ir kiti garsūs šalies veidai.

„Mes nekeičiame festivalio specifikos. Čia kasmet išlaikomas atlikėjų pasirodymų akustinis atlikimas. Tai yra nuostabu. Klausytojai susirenka į renginį, kurį puikiai pažįsta, žino ko tikėtis, ir jo laukia. Atmosferą, kurią sukuria masė žmonių, išsibarsčiusių po visą teritoriją, iš tiesų, pajunta ir atlikėjai, lipantys į sceną. Visus vienija bendras muzikinis pojūtis. Esu labai laimingas galėjęs tapti „Akacijų alėjos“ dalimi, dėkoju rengėjams ir atlikėjams“, – portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams sakė bardų festivalio prodiuseris K. Likša.

Pasak organizatorių, „Akacijų alėja“ kasmet sulaukia daugiatūkstantinio lankytojų skaičiaus. Pernai jų buvo daugiau kaip dvi dešimtys tūkstančių, šiemet – publika taip pat gausi. Festivalio programoje netrūko įvairių muzikinių variacijų ir pramogų.

Renginio svečiai nepabūgo net kartais iš dangaus prapliumpančio lietaus ir buvo pasirengę nuo jo apsisaugoti skėčiais, palapinėmis ir kitais nuo lietaus apsaugančiais daiktais. Pasak į festivalį susirinkusių klausytojų, prastas oras nuotaikos negadino, linksmybės ir muzika kompensavo saulės ir šilumos nebuvimą.

Viena iš scenoje pasirodžiusių grupių pareiškė, kad neketina muzikos painioti su politika ir dalyvauja šiame festivalyje, nes jiems patinka laisvė, bet tikrai nedalyvaus kitame (aut. past. festivalyje „Naisių vasara“). Po jų pasisakymo nuskambėjo kūrinys, dedikuotas Ramūnui  ir Aurelijui (aut. past. R. Karbauskiui ir A. Verygai), aktyviai pasisakantiems alkoholinių gėrimų draudimo klausimais. Muzikantų kūrinio žodžiuose netrūko išdainuotų svaiginančių gėrimų rūšių. Publika leipo juokais.

Vakarinėje renginio dalyje scenoje pasirodžius charizmatiškajam atlikėjui Vidui Bareikiui scena prisipildė vaikų, drąsiausi iš jų nieko nelaukdami darėsi asmenukes ir dainavo drauge. Geros nuotaikos ir šilumos pliūpsnis tiesiog tvyrojo ore. Lyriškoji Neda Malūnavičiūtė su kolega muzikantu Olegu Ditkovskiu taip pat užbūrė klausytojus siunčiama energetika, o pasirodymą baigė klūpodama.

Į sceną užlipęs legendinis Ovidijus Vyšniauskas atliko kūrinį, nuskambėjusį rusų kalba, ir prasitarė, jog daina – turi savyje daugybę sentimentalių detalių, primenančių dainininko karinę tarnybą ir šmaikštavo, jog netikėtai patapo bardu. Vakaro kulminacija tapo Justės Arlauskaitės-Jazzu pasirodymas. Atlikėjos dainas dainavo kone prie pat scenos susispietusi publika. Rasti laisvą vietą ir atsistoti arčiau buvo beveik neįmanoma.

Kulautuvą užliejo tikrų tikriausias septynias valandas trukęs gyvos muzikos transas, į kurį pušų apsuptyje paniro melomanai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA