Kas vyksta Kaune birželio 30 – liepos 2 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune birželio 30 – liepos 2 dienomis? (renginių kalendorius)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vienas dalykas, kuris tikrai Lietuvoje nėra pastovus – orai. Meteorologų vienu karščiausių vasaros savaitgalių dar visai neseniai tituluotos dienos dabar jau nebus tokios šiltos, kartais dar labiau atvėsinti gali ir lengvas lietus. Tačiau dėl pakitusių sąlygų, Kaune ir jo apskrityje gyvenimo pulsas tikrai nesustoja ir tradiciškai, įsibėgėjant savaitgaliui, pateikiame jums pasiūlymus, kaip turiningai praleisti laiką.

Muzikos festivalis „Gatvės rokas“

Tradiciškai, įsibėgėjant vasarai, Ramučių kultūros centras kviečia vakarą praleisti besimėgaujant trankia muzika. Ramučių kultūros centro režisierė Aistė Rudavičienė džiaugiasi, kad į „Gatvės roką“ susirenka nebūtinai ištikimi roko muzikos gerbėjai: „Atvyksta tie, kurie neabejingi gerai, kokybiškai muzikai ir išsiilgę geros nuotaikos“. Koncerte pasirodys jaunoji būgnininkė Fausta, grupės LEAV, „Ritmas kitaip“, „Only once“, o fiestą vaininkuos roko legenda – Povilas Meškėla su grupe „Rojaus tūzai“. Veiklų netruks. Festivalis nemokamas.

Ekskursija „Kauno senamiesčio vaiduokliai“

Vakaro šešėliams nuspalvinant Kauno senamiestį, galėsite susipažinti su miesto širdies paslaptimis, sužinoti skandalingas miesto paslaptis ir dar negirdėtus faktus apie kontrabandininkus ir raganų medžioklę. Pažinkite Kauną kitaip. Ekskursija mokama.

Bardų festivalis „Akacijų alėja“

Žaliuoju pakaunės smaragdu tituluojama Kulautuva kasmet per festivalį „Akacijų alėja“ pritraukia tūkstantines minias turiningų tekstų ir gyvos muzikos skambesio išsiilgusių gerbėjų. Šio festivalio metu Kulautuvos pušų amfiteatras iš ramios oazės tampa išskirtine vieta, kerinčia gitaros skambesiais ir autorinės muzikos pasirodymais. Šįmet festivalis lepins melomanus gausiu būriu atlikėjų – nuo festivalio organizatoriaus Kazimiero Likšos iki svajingosios Justės Arlauskaitės-Jazzu. Iš Kauno į renginį nemokamai veš autobusai, o norinčius nuotykių organizatoriai kviečia atminti dviračiais arba atplaukti laivu. Renginys nemokamas.

Visuomeninė talka VI forte

nors vasara dažniausiai asocijuojama su poilsiu ir lengvesniu gyvenimu, VI-ojo forto įgula galvoja kitaip – artėjant tradiciniam Pažaislio muzikos festivalio koncertui, fortas nusprendė apsitvarkyti ir kviečia prisijungti kiekvieną, norintį padėti. Darbo įrankiais organizatoriai pasirūpins, tačiau jeigu turite savo įrankius – jie nepamaišys. Visų, kurie forte lankysis pirmą kartą, laukia nemokama ekskursija.

Zoologijos sodo gimtadienis

Lietuvos zoologijos sodas sekmadienį švęs 79-ąjį savo gimtadienį, į kurį kviečia visus, norinčius pajusti tikrą Afrikos dvasią ir mylinčius zoologijos sodo gyventojus. Šventės metu be gyvūnų pasirodymų netruks ir kitų veiklų – svečiai bus vaišinami tortu, lauks edukaciniai užsiėmimai. Dalyvavimas mokamas.

Pažaislio muzikos festivalis: Barbora Radvilaitė

Dramos spektaklių inscenizacijas Kauno pilies prieigose galima pavadinti centrine Pažaislio muzikos festivalio renginių ašimi. Šiemet festivalis, bendradarbiaudamas su Lietuvos nacionaliniu dramos teatru, naujam gyvenimui prikels legendinę Juozo Grušo dramą „Barbora Radvilaitė“ vieną žymiausių ne tik šio autoriaus, bet ir visos lietuvių dramaturgijos veikalų. Renesanso dvasia alsuojanti Žygimanto Augusto ir jo žmonos istorija po daugeliui į atmintį įsirėžusio režisieriaus Jono Jurašo pastatymo ilgainiui tapo įkvepiančių žmogaus siekių, pasiaukojimo ir žėruojančios aistros pavyzdžiu. Renginys mokamas.

Tradiciškai – visko į apžvalgą nesutalpinome. Dar daugiau šaunių renginių galite rasti mūsų renginių kalendoriuje. Veiklos šį savaitgalį Kaune ras net ir patys išrankiausi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA