Ministerija ragina labiau rūpintis eismo sauga, kaip gerasis pavyzdys pateikiamas Kaunas | Kas vyksta Kaune

Ministerija ragina labiau rūpintis eismo sauga, kaip gerasis pavyzdys pateikiamas Kaunas

Kaunas.lt nuotr.

Susisiekimo ministerija, pabrėždama savivaldos institucijų svarbą užtikrinant eismo saugumą savivaldybių prižiūrimuose keliuose ir skatindama glaudesnį bendradarbiavimą, inicijuoja savivaldybių eismo saugumo komisijų susitikimus su ministerijos atstovais.

Norint sumažinti žūčių Lietuvos keliuose skaičių, būtina diegti efektyvias saugaus eismo gerinimo priemones ne tik valstybinės reikšmės, bet ir savivaldybių keliuose.

Vykstančių susitikimų su savivaldybių atstovais metu aptariama saugaus eismo situacija savivaldybių prižiūrimuose keliuose ir gatvėse, apžiūrimos vietos, kuriose įvyksta daugiausia eismo įvykių, didesnis dėmesys skiriamas vietų, kuriose žuvo žmonės, analizei.

Savivaldybių eismo saugumo komisijos nariams pateikiama Juodųjų dėmių nustatymo ir šalinimo gatvėse bei vietinės reikšmės keliuose metodika. Kaip gerosios praktikos pavyzdys pristatomas Kauno savivaldybės juodųjų dėmių žemėlapis, kuriame identifikuojama juodoji dėmė, eismo įvykių statistika ir koks sprendinys numatomas ar jau šiuo metu diegiamas, siekiant pagerinti eismo saugumą.

Kaip svarbiausias priežastis, miestuose lemiančias didelį avaringumą, Susisiekimo ministerija savo rekomendacijose įvardino netinkamai įrengtas pėsčiųjų perėjas bei nepakankamą savivaldybių dėmesį eismo saugumui. Todėl Susisiekimo ministerijos specialistai ragina savivaldybes pagal patvirtintą metodą nusistatyti savo savivaldybėje juodąsias dėmes ir imtis priemonių joms pašalinti, rekonstruoti pavojingas perėjas ir atlikti visų gatvių projektų kelių saugumo auditą, taip pat analizuoti valstybinę saugaus eismo programą ir įgyvendinti savivaldai numatytus uždavinius.

Eismo įvykių statistikos duomenimis, šiemet nuo metų pradžios iki birželio 28 d Lietuvos keliuose žuvo 85 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA