Kauno teisėjas raginamas dalyvauti tyrime dėl galimo kyšininkavimo | Kas vyksta Kaune

Kauno teisėjas raginamas dalyvauti tyrime dėl galimo kyšininkavimo

BNS 2017/06/29 18:46
Asociatyvi SXC nuotr.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininkas Rimvydas Norkus paragino prokuratūros tyrime minimą Kauno teisėją dalyvauti tyrime dėl galimo neteisėto poveikio Mažeikių teisėjui nagrinėjant bylą.

„Kilus bet kokioms abejonėms teisėjo veiklos skaidrumu, teisėjas turi prisiimti atsakomybę ir dalyvauti tyrime tiek, kiek yra reikalinga“, – pranešime spaudai sakė R.Norkus

Ketvirtadienį Generalinė prokuratūra pranešė sulaikiusi teisėjo papirkimu įtariamą Mažeikiuose dirbantį prokurorą dėl įtarimo kyšio davimo šio miesto teisėjui, kad šis priimtų palankų sprendimą jo pažįstamam kelių eismo taisyklių pažeidimo byloje.

Prokuratūra pranešė turinti duomenų, kad analogišką poveikį Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui galėjo daryti ir Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius.

Jam ketvirtadienį suteiktas liudytojo, kuris turi teisę neduoti parodymų apie savo galbūt padarytą nusikalstamą veiką, statusas.

Konstitucijoje nurodyta, kad teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn be Seimo, o tarp Seimo sesijų – be prezidento sutikimo.

R.Norkus sakė, kad teisėjams yra keliami aukščiausi profesinės etikos reikalavimai, todėl bet kokie įtarimai, galintys mesti šešėlį teisėjų nepriklausomumui, yra netoleruotini.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA