Zoologijos sodas kviečia į 79-ąjį gimtadienį Afrikoje | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas kviečia į 79-ąjį gimtadienį Afrikoje

Organizatorių nuotr.

Ši lietuviška vasara nelepina šiltais orais ir saulės spinduliais, o ieškoti egzotikos tenka keliauti į tolimus kraštus. Tačiau liepos 2 d. nuo 12 val. Lietuvos zoologijos sode, Kaune, lankytojų lauks pati tikriausia Afrika.

79-ąjį zoologijos sodo gimtadienį pasitinka ir neseniai sode gimę egzotinių gyvūnų jaunikliai. Lankytojai šventės metu galės išvysti ir naujuosius gyventojus – ožiukų kiemelyje bus iššūkis suskaičiuoti mažuosius kamerūno ožiukus, o susipažinti su iš Afrikos kilusių anubių jaunikliu bei ypatingai nykstančių gamtoje perukinių tamarinų jaunikliais, galės akyli ir netriukšmaujantys lankytojai. Nors ir gerokai ūgtelėję, bet lankytojų šventės metu taip pat lauks net 5 baltųjų lapučių – korsakų jaunikliai.

Žinoma, gimtadienis nebūtų gimtadienis, jei jame nebūtų torto, busi ir jis, o šventės svečius linksmins „Lietuvos talentuose“ išgarsėjusios meninės gimnastikos atlikėjos „Diamonds Show“.

Sekmadienį paskyrę gamtos pažinimui zoologijos sode, galėsite susipažinti ir su Afrikos kultūra. Be įdomiosios edukacijos apie Afrikos gyvūnus, pačių gyvūnų pristatymų, bus galima išmokti groti Afrikos būgnais kartu su „Afrikos būgnų šou Tam Tam LT“, susipažinti su afrikietiškais ir mums kiek neįprastais augalais bei išbandyti kinetinį smėlį – šia edukacija pasirūpins VDU Kauno botanikos sodas. Taip pat mažųjų lauks net trys „Stalo teatro“ sekamos afrikietiškos pasakos ir patys tikriausi Afrikos skanėstai.

Tikriausiai visi žino, kad be molio namų karštasis Afrikos žemynas niekaip neįsivaizduojamas, todėl visi smalsieji lankytojai, kartu su tėveliais, galės išbandyti kūrybines keramikos dirbtuvėles „Kūrybinėje šeimos studijoje“.

Nors Lietuvos zoologijos sode dramblių nėra, tačiau Afrikoje – tai plačiai paplitęs žinduolis, todėl gimtadienio šventėje dalyvaus ir laipiojimo centras „Miegantys drambliai“, kurie pasiūlys ekstremalią pramogą – išbandyti savo jėgas, laipiojant alpinistų sienele. O ar kada nors galvojote, kad bėgate taip greitai, kaip zebras? O gal kaip dainuojantis Madagaskaro tarakonas? Gimtadienio metu, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas siūlys palyginti savo bėgimo greitį su Afrikos gyvūnais bei mažiesiems lankytojams išbandyti mobilią saugaus eismo klasę.

Kitos pramogos laukia su „Robotikos akademija“, kuri paruoš specialią edukaciją visiems smalsiems ir techniką mėgstantiems vaikams. Taip pat šventėje bus galima pamatyti rankų darbo afrikietiškus aksesuarus, pasidaryti laikiną tatuiruotę, o panorusiems įsikūnyti į Afrikos gyvūną, bus galima tai padaryti ištapant veidus.

Visų, išsiilgusių egzotikos ir šilumos, zoologijos sodas kviečia sekmadienį (liepos 2 d.) nuo 12 val. praleisti laiką visiems kartu, švenčiant 79-ąjį zoologijos sodo gimtadienį ir bent kelioms valandoms pasijusti Afrikoje bei išvysti mažuosius zoologijos sodo gyventojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA