Verslininkas prie Kauno sukūrė braškių rojų – vietos užtenka ne visiems | Kas vyksta Kaune

Verslininkas prie Kauno sukūrė braškių rojų – vietos užtenka ne visiems

delfi.lt 2017/06/28 21:12
Asociatyvi/DELFI nuotr.

Pakaunės verslininkas Lorenas Mišeikis susidūrė su problema – nebėra kam skinti jo auginamų braškių. Profesionaliai. Taigi, vyriškiui teko imtis akcijos, kuri apvertė viską aukštyn kojomis – dabar skynėjų jau per ir daug.

Verslininkas leido skinti uogas visiems norintiems. Kilogramo kaina – 1 arba 1,2 euro. Dabar L. Mišeikis stabdo akciją, nes visų norinčių pigiai prisiskinti uogų jau nesukontroliuoja.

Žmonių per daug

Tiesa, tai nėra nauja akcija – verslininkas jau ne pirmus metus į savo laukus pakaunėje, netoli Ringaudų įsileidžia visus norinčius. Tokia praktika įprasta ir užsienio šalyse.

„Kas mus žino, tai mūsų uogas perka ir čia važiuoja jau 20 metų“, – DELFI teigė L. Mišeikis.

Tiesa, šiais metais vyksta tokia apgultis, kad verslininkas akciją nusprendė stabdyti.

„Žmonių suvažiavo tiek, kad jų skaičius tapo nekontroliuojamas. Paprastai mes kontroliuojame, kad skintų ne daugiau 20 žmonių, o dabar tiek suvažiavo… Ką jau padarysi.

Žmones reikia prižiūrėti. Yra labai kultūringų žmonių, kurie labai tvarkingai skina uogas, bet būna tokių, kurie žino žodį „sau“ ir jiems visiškai neįdomu, kas bus po jo“, – neslepia verslininkas.

Beje, prieš skinant uogas žmonės tenka išklausyti instruktažą, nes ne visi sugeba rasti uogas.

„Žmonės nesusigaudo, kad uogos yra sunkesnės už lapus ir jos yra nusvirę prie žemės. Ieško uogų per vidurį krūmo, o ten jų nėra, nes jos prie žemės. Tai reikia paaiškinti, kad reikia ieškoti prie žemės“, – sako verslininkas.

Akcija – iš reikalo

L. Mišeikis DELFI pasakoja, kad ir patys skina uogas bei parduoda turguose. Tačiau kaina turguje jau dukart ar daugiau didesnė. Verslininkas neslepia, kad yra tokių žmonių, kurie skina uogas jo braškynuose po 1 ar 1,2 euro už kilogramą, o vėliau parduoda turguje.

L. Mišeikis teigia, kad paprasčiausiai nuskinti visų uogų jau nebespėja, o rasti patikimų darbuotojų – sudėtinga.

„Tai kaip manote, kodėl paskelbėme šią akciją? Todėl, kad problema yra su skynėjais. Todėl ir paskelbėme akciją „Atvažiuok ir prisiskink“.

Didelė problema su skynėjais. Ši problema aktuali gal jau penketą metų. Suaugę žmonės pasidarė tinginiai – jie tokio darbo nenori ir jiems geriau yra pašalpos.

Tokia politika, tokia pašalpų sistema užaugino tokią kartą, kad geriau yra nedirbti ir būti išlaikomu. O vaikai, jaunimas yra jauni, neturi atsakomybės jausmo, tai vieną dieną paskina, kitą neateina, trečią vėl kažkas. Nebėra stabilumo, kad nuosekliai galėtum dirbti ir kontroliuoti situaciją“, – teigia L. Mišeiks.

Sulaukęs žmonių antplūdžio verslininkas kuriam laikui stabdo akciją ir vėl žmonės į laukus įsileis, kai sunoks naujos uogos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA