Kviečia į A. Morozovo parodos „Konflikto būsenos” atidarymą | Kas vyksta Kaune

Kviečia į A. Morozovo parodos „Konflikto būsenos” atidarymą

A. Morozovo nuotr.

Birželio 29 dieną, Kauno fotografijos galerijoje vyks fotožurnalisto Artūro Morozovo parodos „Konflikto būsenos” atidarymas.

Parodoje eksponuojamos fotografijos iš Artūro kelionių Gruzijoje, Ukrainoje, Rusijoje bei Moldovoje.

Šias A. Morozovo užfiksuotas vietoves jungia praeityje vykę ar besitęsiantys kariniai konfliktai ir įtempti politiniai, ryšiai.

Parodos autorius yra žinomas dėl savo fotografijų iš karinių konfliktų zonų. Tačiau ši A. Morozovo paroda yra kitokia – jos epicentre randame ne žurnalistinį žvilgsnį aktualijas, o istorijose sutinkamą bendrą jų vardiklį – eilinį žmogų ir jo kasdienybę.

Ekspozicijoje kuriamas vaizdinis pasakojimas apie tai, kaip karo akivaizdoje rutina, žmogiški ryšiai tampa būdu išgyventi, susikurti saugumo jausmą. Pokonfliktinių zonų vaizdai pasakoja kaip karo baigties laukimas ir idealizavimas prasilenkia su realybe – dažnai nuslopus konfliktams įtampos ir sudėtinga padėtis nesibaigia.

Artūras Morozovas – jaunosios kartos fotožurnalistas, rengiantis reportažus iš konfliktinių zonų, jo darbai publikuoti Lietuvos ir užsienio žiniasklaidoje – The Guardian, Der Spiegel, Le Monde, Al Jazeera, Delfi, Kauno diena. Parodos autorius yra vienas iš dokumentinių pasakojimų platformos Nanook.lt įkūrėjų.

Renginys vyks birželio 29 d. 17:30 val. Paroda veiks iki liepos 23 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA