„Akacijų alėjos 2017“ organizatoriai į festivalį kviečia vykti dviračiais | Kas vyksta Kaune

„Akacijų alėjos 2017“ organizatoriai į festivalį kviečia vykti dviračiais

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Liepos 1 d. Kulautuvos pušų amfiteatrą užpildys išskirtiniai atlikėjų pasirodymai. Čia jau septynioliktą kartą vyks ilgiausiai Lietuvoje gyvuojantis nemokamas bardų festivalis „Akacijų alėja 2017“.

Organizatoriai, visus aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą propaguojančius savo gerbėjus, kviečia į festivalį vykti dviračiais. Kaip žinia, visai neseniai kurorto statusą atgavusi Kulautuva iki pat Kauno džiaugiasi įrengta sveikatingumo trasa, kuri yra kuo puikiausiai pritaikyta dviratininkams.

Dviratininkai liepos 1-ąją kviečiami rinktis Kauno Rotušės aikštėje, kur 14.30 val.  vairavimo instruktoriai praves trumpą instruktažą, kaip saugiai važiuoti dviračių kolonoje, primins dviračių vairuotojų pareigas, patars kaip būti pastebimiems kelyje, primins dviratininkams aktualias kelių eismo taisykles. Apie 15.00 val. visi dviračių entuziastai pajudės į Kulautuvą išgirsti, ką šiemet paruošė „Akacijų alėja 2017“ savo gerbėjams.

„Kaip žinia, maršruto atstumas – 20 km. Bus važiuojama lėčiausio važiuojančio dviratininko greičiu, todėl fizinis pasirengimas nėra būtinas. Kviečiame prisijungti įvairaus amžiaus žmones, kurie palaiko ekologiško transporto idėją, sveiką gyvenseną ir, žinoma, mėgsta gerą muziką“, – kalbėjo iniciatyvos organizatorė S. Dambrauskaitė, kuri patikino, kad registracija nėra būtina.

„Labai džiaugiamės, kad „Akacijų alėjos“ festivalis tampa patrauklus aktyvų ir sveiką gyvenimą propaguojantiems žmonėms. Labai palaikome šią kelių eismo ekspertų iniciatyvą“, – teigė festivalio prodiuseris ir dainininkas Kazimieras Likša.

Nemokama galimybė į festivalį vykti autobusu

Be to, kad į Kulautuvą galima nuvykti dviračiais, festivalio organizatoriai pasirūpino, kad lankytojai jį galėtų aplankyti ir nemokamais autobusais. Visą dieną maršrutu Kauno autobusų stotis-Kulautuva-Kauno autobusų stotis „Kautros“ autobusai festivalio lankytojus veš nemokamai.

Na, o išsiilgusiems romantikos, organizatoriai siūlo atvykti į festivalį vandens keliu. Prie Vytauto bažnyčios Kaune prieplaukos nuo 16 val. keleivius už atitinkamą mokestį į Kulautuvą plukdys legendinis laivas „Tolstojus“.

Visus maršrutus, kaip ir kokiu būdu nuvykti į „Akacijų alėjos“ festivalį galite rasti oficialiame festivalio puslapyje – čia.

Festivalis „Akacijų alėja“ vyks liepos 1 d., šeštadienį, Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais bardų festivalis, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dovanos gausų būrį atlikėjų.

Čia skambės Justės Arlauskaitės-Jazzu, Domanto Razausko, Vido Bareikio, Ovidijaus Vyšniausko, Nedos Malūnevičiūtės, Kazimiero Likšos, Gyčio Ambrazevičiaus ir grupės „The Station“ dainos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA