Po Joninių išaugusi vairuotojų drąsa – ne tik vairuoja neblaivūs, bet ir bando papirkinėti pareigūnus | Kas vyksta Kaune

Po Joninių išaugusi vairuotojų drąsa – ne tik vairuoja neblaivūs, bet ir bando papirkinėti pareigūnus

Asociatyvi nuotr. / Policijos nuotr.

Šventinį savaitgalį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau Kauno apskr. VPK) patruliai aktyviai vykdė reidus, kurių metu tikrino vairuotojų blaivumą. Tačiau dažnai pagauti nusikaltimo vietoje vairuotojai nenori pasiduoti ir būti nubausti – jie bando papirkti pareigūnus. Šį savaitgalį tokių atvejų užfiksuoti net trys.

Pirmasis vairuotojas savo laimę bandė dar Joninių naktį – 3:25 val., Kaune, Šauklių g., vairuotojas (g. 1987 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (automobilį vairavo neblaivus (1,69 prom.)), Kauno apskr. VPK patruliams siūlė 400 eurų kyšį. Dėl šių nusižengimų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Toliau veiksmas persikėlė į Kauno rajoną. Šeštadienį vakare 20 val. 27 min. Kauno r., Gervėnupio k., Centrolito g., vairuotojas (g. 1976 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo automobilį būdamas neblaivus ir atsisakė pasitikrinti dėl neblaivumo), Kauno apskr. VPK pareigūnams siūlė 200 eurų kyšį.

Taip pat bandymas papirkti fiksuotas ir sekmadienio naktį. 1:57 val. Kaune, Jonavos g, sustabdytas vairuotojas (g. 1988 m.) įpūtė 2,08, jam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Užuot sutikę su šiuo nusižengimu, vairuotojas bandė išvengti atsakomybės siūlydamas net 450 eurų kyšį. Dabar vairuotojui teks atsiimti už abu prasižengimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA