KTU absolventams įteikti diplomai | Kas vyksta Kaune

KTU absolventams įteikti diplomai

Organizatorių nuotr.

Lietuvos darbo rinka pasipildė daugiau nei 2 tūkstančiais jaunų specialistų – šį penktadienį diplomus atsiėmė Kauno technologijos universiteto (KTU) bakalaurai, magistrai ir mokslo daktarai. Į diplomų teikimo šventę Kauno „Žalgirio“ arenoje susirinko daugiau kaip 10 tūkst. dalyvių – absolventų, jų artimųjų, akademinės bendruomenės narių bei garbingų svečių.

Renginyje koncertavo „Freaks on Floor“ ir Monika Liu, pritariant orkestrui „Vilniaus Sinfonietta“, diriguojamam Vytauto Lukočiaus.

„Jau galite žengti savo žingsnį – ne medijos sukurtų žvaigždžių, ne konkuruojančių bičiulių, o savo. Ateities gyvenimą pradėkite gyventi iš karto. Pradėkite taip, kad jaustumėte jo skonį“, – absolventams linkėjo KTU rektorius Petras Baršauskas.

Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys KTU bendruomenę sveikinęs dviem kalbomis linkėjo kūrybiškumo ir drąsos. Jis ragino pasinaudoti Kaune atsiveriančiomis galimybėmis. KTU Alumnų asociacijos prezidentas Arūnas Laurinaitis pakvietė absolventus jungtis prie alumnų veiklos ir tapti tiltu tarp universiteto bendruomenės ir verslo, plačiosios visuomenės. Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas priminė žengiant į priekį pasirūpinti ir esančiaisiais šalia.

„Geriau nakvynė ant jūros kranto arba piknikas ant kalno viršūnės, nei nakvynė motelyje prie autostrados ir pigūs pietūs „tinkliniame“ restorane. Kalnuose sunkūs paskutiniai žingsniai link tikslo, todėl verta kartais paspausti save“, – absolventus nepasiduoti ir neieškoti kompromisų ragino verslininkas Darius Vaičiulis, Dakaro ralio dalyvis, savo gyvenime įveikęs ne vieną viršukalnę, tarp jų – ir Everestą.

Paskutinis į sceną, pasipuošęs mantija, kaip ir 2 tūkst. kolegų, užlipo KTU Studentų atstovybės prezidentas Lukas Kijauskas, kuriam šiandien taip pat įteiktas bakalauro diplomas.

„Esame lyderiai, kurie prisiima atsakomybę už šalies ateitį“, – drąsiai teigė L. Kijauskas. Angų kalba jis pasveikino ir šiandien universitetą baigiančius tarptautinius studentus.

Įspūdingiausia renginio akimirka tapo renginio organizatorių parengtas siurprizas – jungtinis „Freaks on Floor“ ir orkestro kūrinys, kurio metu į viršų kilo tūkstančiai KTU absolventų kepurėlių.

Šiemet KTU baigė 2 354 absolventas (su diplomus atsiėmusiaisiais sausio mėnesį). Iš jų – 1 326 bakalaurai, 958 magistrai, 43 mokslo daktarai ir 31 laipsnio neteikiančių studijų absolventas. Studijas baigė 113 tarptautinių studentų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA