Kanapių derliaus metas: sulaukė Kauno pareigūnų „pagalbos“ | Kas vyksta Kaune

Kanapių derliaus metas: sulaukė Kauno pareigūnų „pagalbos“

Policijos nuotr.

Kauno policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto kanapių auginimo ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti.

[galerija kiek=”8″]

Tikrindami turimą surinktą žvalgybinę informaciją, praėjusią savaitę, birželio 16 d., Kauno policijos pareigūnai Marijampolės rajone, Gudelių seniūnijoje esančios sodybos pagalbinėse patalpose, aptiko ne tik itin didelį kiekį galimai augalinės kilmės narkotinės medžiagos kanapių, bet ir visą jų auginimo laboratoriją, džiovinimui ir apdirbimui skirtą įrangą.

Pareigūnai toje pačioje sodyboje taip pat aptiko ir pačiame darbo įkarštyje sulaikė asmenis, kurie tuo metu nuiminėjo kanapių „derlių“. Iš viso sulaikyti ir įtarimai pareikšti penkiems asmenims. Marijampolės apskrities gyventojui (39 m.), paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėn., dar dviems tos pačios apskrities gyventojams – 33 m. ir 30 m., paskirtas suėmimas dešimčiai dienų.

Sulaikytam Kauno miesto gyventojui (39 m.), paskirtas suėmimas dviems mėnesiams. Taip pat sodyboje pareigūnai sulaikė ir moterį (39 m.). Šiai Marijampolės apskrities gyventojai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už tai pagal LR baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. ir 265 str. 1 d. asmenims gresia laivės atėmimas iki 15 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA