Kauno rajono gyventojus ragina dalyvauti konkurse ir laimėti riedlenčių parką | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventojus ragina dalyvauti konkurse ir laimėti riedlenčių parką

Organizatorių nuotr.

Šią vasarą Kauno rajono gyventojai kviečiami dalyvauti didžiausiame Baltijos šalyse dviračių renginyje „Velomaratonas“ ir laimėti savo miesto bendruomenei specialų prizą – riedlenčių parką.

Daugiausiai narių subūrusiai dviratininkų komandai šios idėjos iniciatorė suteiks paramą riedlenčių parkui įrengti.

Šiemet iniciatyva skelbiama trečią kartą – iki šiol riedlenčių parkus laimėjo Raudondvario ir Tauragės bendruomenės. Pastaroji praėjusių metų dviračių šventėje „Velomaratonas“ surinko daugiau kaip 730 narių ir aplenkė artimiausius konkurentus beveik du kartus.

Pernai iššūkyje dalyvavo apie 1,5 tūkst. dalyvių iš įvairių Lietuvos miestelių.

Šiemet renginys vyks rugpjūčio 20 dieną sostinėje, tada ir bus paskelbtas nugalėjęs miestelis. Renginio organizatoriai patys kreipsis į laimėjusio miesto valdžios institucijas ir aptars visus riedlenčių parko įrengimo aspektus. Planuojama, kad riedlenčių parkas laimėjusiai bendruomenei bus atidarytas 2018 pavasarį.

Konkurse gali dalyvauti miestai, turintys ne daugiau kaip 50 tūkst. gyventojų bei tie, kurie dar nėra laimėję iššūkio anksčiau.

Šįmet iššūkyje gali dalyvauti ne tik dviratininkai. Pirmąsyk „Velomaratone” važiuos paspirtukai, riedlentės ir riedučiai.

Miestelių gyventojai, norintys laimėti riedlenčių parką turi registruotis čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA