30-mečiui itin žiaurią egzekuciją įvykdę kauniečiai išgirdo teismo nuosprendį (N-18) | Kas vyksta Kaune

30-mečiui itin žiaurią egzekuciją įvykdę kauniečiai išgirdo teismo nuosprendį (N-18)

Delfi.lt nuotr.

Trečiadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį reto žiaurumo nusikaltimu kaltinamai kauniečių trijulei. Artūro Našatopovo Mariaus Ramanausko ir Ovidijaus Vitkevičiaus užtalžytos aukos kūne, ekspertai suskaičiavo daugiau negu 110 sužalojimų.

[galerija kiek=”4″]

Trečiadienį Kauno apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį kauniečiams O. Vitkevičiui (33 m.), M. Ramanauskui (31 m.) ir A. Našatopovui (40 m.), kurie pripažinti kaltais itin žiauriai nužudę nukentėjusįjį.

Teismas nustatė, kad dingstis ir motyvas nužudyti nukentėjusįjį buvo mažareikšmė – neva jo skola O. Vitkevičiui už nukentėjusiojo draugų prieš jį padarytą nusikaltimą – sužalojimą ir pinigų atėmimą.

Teismas įvertinęs kiekvieno iš teisiamųjų indėlį ir asmenybes, jiems skyrė: M. Ramanauskui – galutinę subendrintą 10 metų laisvės atėmimo bausmę ir 6 MGL dydžio baudą; O. Vitkevičiui – 13 metų laisvės atėmimo bausmę; A. Našatopovui – galutinę subendrintą 17 metų laisvės atėmimo bausmę. Be to, A. Našatopovą teismas pripažino pavojingu recidyvistu.

Kauniečiai laisvės atėmimo bausmes turės atlikti pataisos namuose.

Nužudytojo broliui teismas priteisė solidariai iš visų kaltinamųjų 1 tūkst. eurų dydžio turtinės ir 7 tūkst. eurų neturtinės žalos, o nužudytojo sugyventinei – 12 tūkst. eurų dydžio neturtinės žalos atlyginimą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Delfi.lt primena, kad egzekucija įvyko dar 2015 m. balandžio mėn. Į nežmonišką triukšmą ir riksmus, trukusius ne vieną valandą, Kauno Kovo 11-osios g. bendrabučio gyventojai nereagavo, nes jau buvo pripratę prie iš šio buto nuolat sklindančio triukšmo.

Trisdešimtmetis buvo mušamas rankomis, spardomas, talžomas skalbimo mašinos dangčiu ir būgnu bei šluota, badomas šakute. Pasak teismo medicinos ekspertų, auka didžiąją dalį egzekucijos išliko sąmoningas.

Kaltę norėjo prisiimti nužudytojo svainis O. Vitkevičius. Tačiau sužalojimai ant aukos kūno rodė, kad tai ne vieno žmogaus darbas. Netrukus buvo sulaikyti ir A. Našatopovas. Kaip ir O. Vitkevičius, jis dar nebuvo išsiblaivęs.

Tiek M. Ramanauskas, tiek A. Našatopovas anksčiau teisti: pirmasis teistas 1 kartą, antrasis – 5 kartus. Tik O. Vitkevičius dar nebuvo teistas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA