Pokyčiai: keliuose daugės naujų greičio matuoklių | Kas vyksta Kaune

Pokyčiai: keliuose daugės naujų greičio matuoklių

delfi.lt 2017/06/20 11:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Važiuojant įprastais ir žinomais maršrutais vairuotojai atmintinai žino, kuria kryptimi nukreiptas pakeliui sutiktas greičio matuoklis. Artėja diena, kai net ir į priešingą pusę nukreiptas radaras galės užfiksuoti jūsų greitį.

Tokių pokyčių nuspręsta imtis dėl to, kad motociklininkai greitį viršija tūkstančius kartų, tačiau jų nubausti nebuvo galimybės dėl labai paprastos priežasties – ant motociklų priekinės dalies tiesiog nėra valstybinių registracijos numerių.

Eksperimentas pradedamas

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovas Egidijus Skrodenis teigė, kad eksperimentas jau pradedamas.

„Radarai turi tokią funkciją matuoti greitį abejomis kryptimis, tačiau iki šiol jie galėjo matuoti tik atvažiuojančių arba tik nuvažiuojančių automobilių greitį. Dabar eksperimento tvarka iki liepos 1-os dienos pabandys penkis radarus, kad jie veiktų tiek į vieną, tiek į kitą pusę“, – DELFI teigė E. Skrodenis.

Iki rugsėjo tokių dvikrypčių matuoklių skaičius išaugs iki 17-os – tai yra, perprogramuota bus dar 12 matuoklių.

Egidijus Skrodenis Foto: DELFI / Mindaugas Ažušilis
Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose veikia 139 stacionarūs greičio matuokliai. Dar 11 radarų yra mobilūs.

Į šį skaičių neįskaičiuoti miestų teritorijose esantys greičio matuokliai.

Pokyčiai – dėl motociklų

E. Skrodenis neslepia, kad pokyčius lėmė kai kurių chuliganiškai vairuojančių motociklininkų elgesys.

„Tai ypač svarbu dėl motociklininkų. Nors sezonas dar tik prasideda, jau užfiksuota 5 tūkst. greičio viršijimo atvejų. Tai vien tik šiais metais. Nufotografuoti motociklininko numerius galima tik fiksuojant iš galo. Ne paslaptis, kad motociklininkai nevengia prieš radarą ir įvairių gestų parodyti. Na, įžūlumas yra įžūlumas, tačiau jie kelia pavojų sau ir kitiems. Taip nereikėtų elgtis“, – pabrėžia E. Skrodenis.

Ne visi greičio matuokliai matuos greitį abejomis kryptimis, tačiau išlieka faktorius, kad vairuotojai nežinos, kurie radarai matuos greitį viena kryptimi, kurie – abejomis.

Beje, dėl eismo sąlygų kai kurių greičio matuoklių nebus įmanoma nustatyti veikti dviem kryptimis, tad jie ir toliau „darbuosis“ įprastu režimu.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA