Vaizdas viešajame transporte pribloškė kaunietę: ar taip galima elgtis? (Papildyta) | Kas vyksta Kaune

Vaizdas viešajame transporte pribloškė kaunietę: ar taip galima elgtis? (Papildyta)

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Pirmadienį keliaudama autobusu kaunietė Inga nustėro: į autobusą įlipo keleivis, kuris rankose laikė alkoholio butelį ir atsisėdęs pradėjo iš jo gerti. Vyras iš kitų keleivių išsiskyrė ir tuo, kad nebuvo prisidengęs viršutinės kūno dalies – nedėvėjo marškinėlių.

Portalui „Kas vyksta Kaune kaunietė Inga rašė: „Ar taip galima elgtis viešajame transporte? Šiandien 17:44 min. į autobusą nr. 37, Gedimino g. stotelėje įlipo šis keleivis. Beje, įlipo jis per priekines duris, atsisėdo ir nieko nelaukęs pradėjo gurkšnoti alkoholį – putojantį vyną. Vairuotojui pasakėme, bet jam nebuvo įdomu. Reikia pažymėti, kad autobusu važiavo nemažai mažamečių, pati buvau su mažu vaiku. Viena moteris bandė sudrausminti, kad taip elgtis negalima, kiti kištis nenorėjo. Šis keleivis išlipo Sąjungos aikštės stotelėje. Kaip taip galima elgtis?”, – klausė Inga.

Papildyta:

Pasak Transporto eksploatacijos direktoriaus Rimo Stankaičio, iš tikrųjų „Keleivių ir bagažo vežimo vietinio susisiekimo autobusais, troleibusais ir maršrutiniais taksi Kauno mieste taisyklėse“ yra numatyta ekipažo teisė nepriimti arba išlaipinti neblaivius, su nešvariais drabužiais, su draudžiamu vežti bagažu ar kitaip pažeidžiančius taisykles keleivius.

„Pripažįstame, kad toks vaizdas viešajame transporte išties netoleruotinas ir labai apgailestaujame bei atsiprašome keleivių, kad jiems teko stebėti tokį nevalyvą keleivio elgesį“, – sakė UAB „Kauno autobusai“ atstovai.

Pirminiais duomenimis, keleivis įlipo į autobusą pažeisdamas tvarką, t. y., pro vidurines duris, važiavo kelias stoteles, konflikto nekėlė. Vairuotojas teisinosi, kad po savaitgalį įvykusio kito vairuotojo konflikto su neblaiviu keleiviu, jie esą buvo įspėti nesiimti tokių drastiškų priemonių su keleiviais, todėl tiesiog stebėjo situaciją.

Pasak UAB „Kauno autobusai“ atstovų, šiuo metu atliekamas tarnybinis patikrinimas ir ištyrus visas įvykio aplinkybes bus priimtas sprendimas dėl drausminės nuobaudos vairuotojui. Beje, jau šį rudenį visuose miesto autobusuose ir troleibusuose bus įrengti SOS mygtukai, kurie leis vairuotojui nedelsiant išsikviesti pagalbą nepaliekant vairuotojo vietos, o konfliktines situacijas spręs ir viešąją tvarką transporte užtikrins profesionalios saugos tarnybos pareigūnai.

Primename, kad už alkoholio vartojimą viešoje vietoje gresia atsakomybė, LR administracinių nusižengimų kodekso 484 str. numato: alkoholinių gėrimų ir kitų naudojant spiritą pagamintų svaigalų gėrimas visų rūšių viešajame transporte užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 30 eurų.

Pakartotinas nusižengimas užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA