Kaunas uždegė žalią šviesą: bus atnaujinamas Gričiupio parkas | Kas vyksta Kaune

Kaunas uždegė žalią šviesą: bus atnaujinamas Gričiupio parkas

Kauno savivaldybės nuotr.

Ne itin malonias asociacijas daugeliui kauniečių keliantis Gričiupio parkas bunda iš letargo miego. Pasirašius 2,8 hektarų plotą užimančios teritorijos projektavimo sutartį parko rekonstrukcijai uždegta žalia šviesa. Tarp svarbiausių darbų – parke tekančio upelio sutvarkymas, pėsčiųjų takų, pasyvaus ir aktyvaus poilsio zonų įrengimas.

„Visų pirma ketiname sutvarkyti Gričiupio upelį, įrengiant mini krantines ir išgrindžiant akmenimis dugną. Taip pat planuojame išvalyti upelio vandenį. Tai galėtume padaryti pastačius valymo įrenginius. Jeigu projektuotojai to nenumatys, upelį ketiname sukanalizuoti, t.y. jį nuvesti į paviršinius nuotekų tinklus“, – teigė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Gričiupio parką, esantį netoli Studentų gatvės, Kaune, ketinama atnaujinti iš esmės: įrengti pėsčiųjų takus, kurie sujungs atskiras parko erdves į vientisą sistemą, sutvarkyti pagrindinius įėjimus, parinkti lengvai prižiūrimas ilgaamžes pėsčiųjų takų dangas.

1996 metais parko statusą gavusios teritorijos sutvarkymui iš Europos Sąjungos paramos fondų planuojama gauti 280 tūkst. eurų. Kiek tiksliai kainuos rekonstrukcija paaiškės parengus parko sutvarkymo projektą. Aplinkos apsaugos specialistai tikina, jog šiemet ketinama parinkti darbus atliksiantį rangovą, o realūs darbus prasidės kitąmet.

„Tvarkydami parkus siekiame, kad gyventojams būtų maksimaliai patogu, tad parkuose įrengiame dviračių stovus, naujus suoliukus, pavėsines, šiukšliadėžes, biotualetus, apšvietimą. Gričiupio parkas taip pat ne išimtis – iš šabakštyno jis virs patrauklia vieta, kurioje galės atsikvėpti tiek studentai, tiek ir visi norintys“, – tikino Kauno miesto tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininkas Andrius Palionis.

Atnaujinus parką jame bus įrengtos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos. Bus suprojektuotos žaidimų aikštelės vaikams, treniruoklių aikštelė suaugusiems, iškirsti menkaverčiai želdiniai. Saugumą parke užtikrins įrengtos vaizdo kameros.

Tuo tarpu Kalniečių ir Dainavos parkuose – pats darbų įkarštis. Pastarąsias savaites Dainavos parke montuojamos pavėsinės, pilamos dirbtinės kalvos, įrengiamos sporto ir laisvalaikio aikštelės. Kalniečių parko lankytojai jau mėgaujasi išlietu asfaltu dviračių ir riedlenčių trasoje. Čia toliau montuojamos pavėsinės, formuojamos žaidimo aikštelės.

„Nors Kaunas visuomet garsėjo kaip žalias miestas, ilgus metus parkai mūsų mieste buvo palikti likimo valiai. Dabar situacija keičiasi iš esmės: pradėję nuo Dainavos ir Kalniečių parkų rekonstrukcijos, darbus planuojame ir Draugystės, Santakos, Santarvės bei kituose miesto parkuose. Norime juos paversti jaukiomis ir saugiomis vietomis, kuriose mėgstamos veiklos atrastų kiekvienas – tiek vaikas, tiek suaugęs, tiek ir brandaus amžiaus kaunietis“, – teigė A. Palionis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA