Siūlo griežtinti prekybą alkoholiu daugiabučiuose | Kas vyksta Kaune

Siūlo griežtinti prekybą alkoholiu daugiabučiuose

BNS 2017/06/17 12:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savivaldybėms siūloma daugiau galių ribojant alkoholio prekybą daugiabučiuose.

Tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimą Seime įregistravo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Agnė Bilotaitė, siūlanti griežtinti prekybos alkoholiu licencijų išdavimo tvarką.

Pataisomis siūloma suvienodinti alkoholiu prekiaujančių įmonių steigimosi sąlygas daugiabučių namų patalpose, o namo gyventojams siūloma leisti spręsti, ar jų kaimynystėje turėtų veikti alkoholinių gėrimų parduotuvė.

Jeigu Seimas pataisą priimtų, daugiabučio gyventojų sutikimą reikėtų gauti kaskart, kai tuo pačiu adresu būtų steigiamas naujas ūkio subjektas.

Pasak pataisos autorės, dabar yra įsigalėjusi ydinga praktika, kai sustabdžius daugiabučiame įsteigtos alkoholio prekybos įmonės licenciją, jos vietoje įsteigta nauja įmonė pradeda verstis analogiška veikla, dėl kurios prieš tai buvusiai įmonei buvo sustabdyta licencija ir uždrausta prekyba.

„Naujajai įmonei yra palengvinti steigimosi reikalavimai, o tai leidžia, neatsižvelgiant į butų savininkų nuomonę, toliau vykdyti veiklą, dėl kurios sulaukta neigiamos aplinkinių gyventojų reakcijos“, – sakė A.Bilotaitė.

Todėl siekiant griežtesnės alkoholiu prekiaujančių įmonių kontrolės parlamentarė siūlo įvesti alkoholio licencijos galiojimo 5 metų terminą. Tada būtų renkamas ne vienkartinis 490 eurų mokestis už licenciją verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, o šį mokestį reikėtų mokėti kasmet visą licencijos galiojimo terminą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA