Žmonės vėl sunerimo: oro erdvėje pastebėtas naikintuvas | Kas vyksta Kaune

Žmonės vėl sunerimo: oro erdvėje pastebėtas naikintuvas

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai praneša, kad netoli Kauno danguje stebimi kariniai veiksmai. Kaunietis Gediminas pastebėjo, kad Prienų rajone matomas naikintuvas. Jis teiraujasi, kas vyksta?

[galerija kiek=”4″]

Krašto apsaugos ministerija informuoja, jog birželio 16–18 dienomis Pietų Lietuvoje prasidėjo dar vienas pratybų „Geležinis vilkas“ etapas – gynybinės operacijos Suvalkų koridoriuje. Čia treniruojasi Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-oji rinktinė, 10-osios artimos oro paramos brigados orlaivių grupė iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Karališkieji jūrų pėstininkai iš Didžiosios Britanijos, kariai iš Lenkijos ir Rumunijos.

Viena iš sudėtinių pratybų dalių – visuomenės ir kariuomenės šventė Birštone, kuri vyksta šeštadienį. Jos metu birštoniečiai ir miesto svečiai gali iš arti susipažinti su karine technika.

Suvalkų ruože treniruojamas labai svarbus šalies gynybos etapas – veikti dalinai priešo užimtoje teritorijoje mažais padaliniais ir panaudojant aukštos parengties karius, infiltraciją oru ir oro antskrydžius užtikrinti saugų atvykimą NATO pajėgoms iš Lenkijos teritorijos.

Karinės pratybos „Geležinis vilkas“ vyksta Pietų, Vidurio ir Rytinėje Lietuvos dalyse. Jų metu vertinamas neseniai sukomplektuoto NATO priešakinio bataliono Lietuvoje pasirengimas vykdyti užduotis. Treniruojamas „Geležinio vilko“ ir „Žemaitijos“ brigadų štabų gebėjimas planuoti ir organizuoti  gynybines ir puolamąsias operacijas apgyvendintoje vietovėje tarptautinėms batalionų taktinėms grupėms, gerinama tarpusavio sąveika su sąjungininkais. Taip pat šių pratybų metu bus treniruojamasi veikti kartu su atvykstančiais NATO padaliniais iš Lenkijos, siekiant sujungti pajėgas Suvalkų ruože.

Pratybose dalyvauja apie 5300 karių iš Lietuvos ir 10 NATO šalių: Belgijos, Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Kroatijos, Rumūnijos, Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų ir Portugalijos.

„Geležinis vilkas 2017“ yra Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykstančių „Kardo kirtis“ (angl. „Saber Strike“) pratybų dalis. Šias pratybas planuoja ir organizuoja JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietė. Šių metų pratybų pagrindinis dėmesys yra NATO priešakinių batalionų treniravimas ir jų veiksmų suderinamumo su NATO sąjungininkais gerinimas. Tarptautinėms operacijoms vadovauti paskirtas Tarptautinio Šiaurės Rytų korpuso štabas Šcecine.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA