Prie Menininkų namų įsikūrė blusturgis, prekiauja ir itin retais daiktais | Kas vyksta Kaune

Prie Menininkų namų įsikūrė blusturgis, prekiauja ir itin retais daiktais

A. Barzdžiaus nuotr.

Šeštadienio rytą Kauno menininkų namų terasoje įsikūrė blusturgis. Renginio organizatoriai skelbia, kad šiandien suteikia kauniečiams dar vieną šansą atsikratyti to, ko nedrįso atiduoti praėjusį sykį.

Čia iki 15 val. prekiaujama įvairiais daiktais: sendaikčiais, drabužiais, papuošalais, meno dirbiniais, knygomis, vinilinėmis plokštelėmis, žaislais ir kt. Tai jau antrasis blusų turgus šioje vietoje, turgelio idėja debiutavo dar švenčiant V. Putvinskio gatvės dieną, gegužės 27-ąją.

Kauno menininkų namų kultūrinės veiklos vadybininkė Mykolė Kasperavičiūtė pažymėjo, kad po šios gatvės gyventojų šventės, organizatoriai sulaukė daug gražių atsiliepimų, tad nuspręsta V. Putvinskio gatvėje ir toliau telkti žmones, budinti kiek prisnūdusį veiksmą joje.

Pirmame blusturgyje prekiavo apie 20 žmonių, šįkart jau daugiau – apie 30. Idėjai sulaukus pasisekimo, nuspręsta tokius turgelius prie Menininkų namų rengti kas mėnesį. „Kviečiame kauniečius atsinešti jau nebenaudojamus daiktus, mainytis ar padovanoti. Kartu gaiviname pačią gatvę, pasiįdomauti čia užsuka vis daugiau miestiečių ir miesto svečių” – džiaugėsi M. Kasperavičiūtė. Ji atskleidė, kad kitais kartais planuoja vykdyti teminius blusturgius, tarkim, vien knygų ar muzikos įrašų.

Turgelyje prekiaujanti Betina pasakojo prekiaujanti tuo, kas per daug laiko prisikaupė namuose nebenaudojamo, tačiau vertingo. „Noriu atlaisvinti namus, džiugus renginys – išeiti su šeimos nariais, su draugais susitikti. Žinoma, su kai kuriais daiktais sunku išsiskirti, kad ir papuošalais, bet reikia“, – pasakojo Betina. Jos prekių kaina – apie 1 eurą. Daiktų sąraše ir reti, įdomesni daiktai iš kelionių po pasaulį, tarkim, iš 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių parvežtos valgymo lazdelės; iš Maroko – prietaisas kunigams šventyklose šlakstyti švęstu vandeniu ir kt.

„Prekiauju savo spintos lobiais! Kadangi turgelis, siūlau patiems žmonėms siūlyti kainą. Aišku, yra daiktų, į kuriuos žvelgiant lydi sentimentai, tarkim, Rugsėjo 1-osios drabužiai ar kelionių drabužiai iš Prancūzijos, Portugalijos, kai kurie dar prisimena Atlanto vandenyną”, – teigė kita prekeivė. Atvykti ji sugalvojusi, nes pradėjo kraustytis ir pastebėjo, kad turi daug gražių daiktų, kurie nenaudojami ir tikisi surasti naują šeimininkę.

Asta prekiauja rankų darbo lėlėmis, siūtomis iš lino ir puoštomis gintarų karoliais. „Tai lietuviškos lėlės, tradicijų perduotojos iš kartos į kartą. Vaikų mėgstamos“, – kalbėjo prekeivė.

Turgelis veikia nuo 11 iki 15 val. Kitas blusturgis vyks liepos mėnesį, norintiems prekiauti – reikia iš anksto užsiregistruoti: kmn@kmn.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA