Beveik pusė šimto Kauno pareigūnų tapo neatlygintinais kraujo donorais | Kas vyksta Kaune

Beveik pusė šimto Kauno pareigūnų tapo neatlygintinais kraujo donorais

Policijos nuotr.

Ar žinote, kad skyrus vos 15 minučių galite padėti išgelbėti kito žmogaus gyvybę? Būtent tiek laiko užtrunka kraujo donorystės procesas, kuris yra visiškai saugus, greitas ir neskausmingas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su Kauno klinikų Kraujo centro darbuotojais vakar, birželio 14 dieną, minint Gedulo ir vilties bei Pasaulinę kraujo donorų dienas, Laisvės alėjoje ragino gyventojus tapti neatlygintinais kraujo donorais.

Tam, kad priminti neatsargaus elgesio kelyje galimas skaudžias pasekmes, renginio metu gyventojai galėjo pamatyti įvairių eismo įvykių metu užfiksuotas nuotraukas. „Nesinorėtų atsidurti viename iš šių automobilių. Nejauku žiūrint. Visuomet vežu vaikus prisegtus specialioje jiems pritaikytoje kėdutėje, nesinori rizikuoti nei savo, nei artimųjų gyvybe“, – kalbėjo renginyje su sūnumi Matu apsilankęs tėtis.

Šios akcijos metu pareigūnai siekė atkreipti gyventojų dėmesį į saugumo kelyje svarbą. „Mums rūpi ne skaičiai, mums rūpi patys žmonės. Norime, jog nebūtų skaudžių įvykių keliuose, nežūtų ir nebūtų sužeistas nei vienas vaikas, nei vienas suaugęs. Visi kartu būdami atsakingi galime to pasiekti“, – teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos atstovė Šarūnė Dzimidaitė.

Kol tėvai duodami kraujo buvo įsitaisę patogiuose krėsluose, mažuosius akcijos dalyvius aktyviai užėmė pareigūnai. Jie ne tik bendravo su vaikais primindami saugaus elgesio gatvėje ir namuose svarbą, aprodė tarnybinį transportą, bet ir kvietė piešti bei spalvinti įvairius piešinukus, o už tai įteikė mažas, bet vaikus itin nudžiuginusias dovanėles – užduočių bei patarimų kupinas spalvinimo knygeles. Taip pat vaikai, gavę ryškiaspalvių balionų iš policijos bičiulio Amsiaus letenų, buvo pakviesti stebėti kinologo ir keturkojo pareigūno Šako pasirodymą, kurį lydėjo gausūs mažųjų plojimai.

„Kartu su Kauno apskrities pareigūnais ne pirmą kartą organizuojame bendras akcijas, todėl labai dėkojame jiems už puikias iniciatyvas, už pagalbą. Jie ne tik prisideda, bet ir savo elgesiu rodo pavyzdį aplinkiniams“, – teigia Kauno klinikų Kraujo centro vadovė Diana Remeikienė, besidžiaugdama, kad gerokai daugiau nei 40 pareigūnų tądien tapo neatlygintinais kraujo donorais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA