Po sunkios traumos pakilęs futbolininkas ruošiasi svarbiausiam startui | Kas vyksta Kaune

Po sunkios traumos pakilęs futbolininkas ruošiasi svarbiausiam startui

Organizatorių nuotr.

Tai buvo pirmosios sezono rungtynės po alinančio žiemos pasiruošimo. 15-etis Edgaras Mačiūta užsimojo ir ruošėsi atlikti perdavimą komandos draugui į baudos aikštelę.

Garso, kurį išgirdo, jaunasis futbolininkas nepamirš niekada – trūkdamas raumuo nuplėšė ir dalį dubenkaulio, o Edgaras ilgam iškrito iš rikiuotės. Tarptautinės vaikų žaidynės (ICG ‘2017) bus pirmasis Edgaro startas po net tris mėnesius trukusios reabiltacijos.

Liepos 4-9 dienomis Kaunas turės išskirtinę galimybę surengti Vaikų olimpiada vadinamas Tarptautinės vaikų žaidynės, kurios kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Šiose žaidynėse su Kauno futbolo komanda dalyvaus ir E. Mačiūta, kurio kelias link ICG buvo itin sunkus ir sudėtingas. Tačiau jaunasis žaidėjas nepalūžo ir po 100 dienų priverstinės pertraukos išbėgs į aikštę.

Trauma pirmose varžybose

Visi futbolininkai žino, koks sunkus ir alinantis būna pasiruošimas sezonui žiemos metu. Tad čempionato startas prilygsta kone šventei. Deja, ši šventė Edgarui baigėsi labai liūdnai.

„Norėjau atlikti perdavimą, užsimojau ir išgirdau, kaip kažkas sutraškėjo. Pajutau, kad kažkas negerai. Nukritau ant žemės. Pribėgęs medikas apžiūrėjo ir iškart pasakė, kad rungtynės baigtos ir reikia važiuoti į klinikas“, – prisimena Edgaras.

Medikai konstatavo, kad nuo klubakaulio nuplyšo keturgalvis raumuo. Plyšdamas raumuo atplėšė ir dalį kaulo.

„Keturias dienas gulėjau ligoninėje, po to 10 dienų gulimas režimas namuose. Tiesiog poilsis, poilsis ir poilsis – jokio krūvio kojai. Vėliau tris savaitės procedūrų sanatorijoje“, – ilgą gydymo procesą prisimena Edgaras.

Kauno futbolo mokyklos auklėtinis neslepia, kad sezono starte patirtą traumą buvo sunku išgyventi ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

„Visą žiemą sunkiai ruošėmės sezonui, o čia buvo pačios pirmos sezono rungtynės. Stengiesi kuo geriau pasiruošti, o jau per pirmas varžybas trauma. Labai sunku buvo“, – neslėpė kaunietis.

Edagaras kamuolio nelietė tris mėnesius ir šiuo metu vis dar tęsia reabilitaciją.

„Kol kas yra baimė. Kol gydytojai nedavė leidimo smūgiuoti tol kamuolio neliečiu. Prognozės dabar pakankamai geros – medikai teigia, kad jau greitai galėsiu žaisti. Nebuvo net minties mesti futbolą – laukiu nesulaukiu, kada galėsiu grįžti į aikštelę“, – teigia Edgaras.

O laukti liko nedaug – jau liepos pradžioje Edgaras su komandos draugais dalyvaus ICG ‘2017 futbolo turnyre.

Pažada kovą

Berniukų varžybose dalyvaus 16 komandų. Kauno ekipa A grupėjė susitiks su Mariboro (Slovėnija), Montreux (Šveicarija) ir Olimpijos (Graikija) miestų ekipomis.
Su nė vienos iš šių šalių ekipų kauniečiai nėra niekada susitikę.

Be to, Lietuvoje nerengiami tokio formato turnyrai, koks bus ICG.

„Iš esmės mes nesame žaidę tokio formato futbolo, kai aikštėje šeši žaidėjai – vartininkas ir penki aikštės žaidėjai. Galbūt labai senai, kai dar buvome visai jauni, esame žaidę. Lietuvoje tokio formato turnyrų ir varžybų nerengiama. Bet kokiu atveju, mes atiduosime visas jėgas ir stengsimės pasirodyti kuo sėkmingiau. Jau grupėje mums teko labai pajėgūs varžovai, tačiau nuo to bus dar įdomiau“, – teigė Kauno ekipos treneris Audrius Statkevičius.

Kauniečiai varžovus priims savo aikštėje Neries krantinėje.

„Žaisime savo mieste, Kaune. Tai šventė ne tik vaikams, bet ir visai miesto bendruomenei. Bus tikrai smagu“, – sako A. Statkevičius.

Beje, Kauno ekipa galutinį aštuntuką atsirinko pakankamai įdomiu būdu.

„Aš negalėjau išskirti tų 8 žmonių, kurie turėtų žaisti ICG. Mes padarėme taip, kad patys vaikai balsavo ir taip išsrinkome žaidėjus, kurie žais turnyre“, – sako treneris.

Didžiausia vaikų sporto šventė

Laikinoji sostinė bus pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų. Įdomu, kad žaidynėse Kaune dalyvaus visų apgyvendintų pasaulio kontinentų atstovai.

Vaikai rungsis krepšinio, mažojo futbolo, paplūdimio tinklinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo, stalo teniso ir buriavimo varžybose.

R. Meilutytės žvaigždė

Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore tapo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA