Alaus festivalyje bus pristatytas ir bičių pagalba sukurtas alus | Kas vyksta Kaune

Alaus festivalyje bus pristatytas ir bičių pagalba sukurtas alus

Organizatorių nuotr.

Šį šeštadienį Kaune įsikūrusiame „Genys Brewing Co.“ alaus bravore vyks pirmasis Lietuvoje „craft“ alaus festivalis „Craft Beer Day 2017“, kuriame į degustacijas kvies įdomiausi Lietuvos bei užsienio aludariai. Laukiamiausia festivalio žvaigždė – sveikatos mokslų daktaras, molekulinės biologijos specialistas Claus Christensen iš Danijos, įkūręs visame pasaulyje žinomą „Munkebo Mikrobryg“ alaus kompaniją.

[galerija kiek=”4″]

Iš Funen salos kilęs C. Christensen aludarystės išmoko iš savo močiutės, kuri ilgą laiką gamino tradicinius elius iš savarankiškai užsiaugintų mielių. Tačiau praėjusio amžiaus viduryje netikėtai prarastos mielės motyvavo šį alaus entuziastą sukurti savą alaus receptūrą. Tai jis padarė aplankęs kaimyną bitininką, kur specialiu būdu paėmęs bičių nešiojamų bakterijų mėginėlius laboratorijoje išaugino pirmąsias iš bičių gautas mieles. Tokie eksperimentai pasirodė sudėtingesni nei skamba – naujos rūšies mielių gamybai Claus prireikė net dvejų su puse metų. Kad ir kokia netikėta, ši mokslininko idėja visiškai logiška: gamtoje mielės gali būti randamos visur, o ypač ten, kur randamas cukrus. Tad jei ne Claus, tik laiko klausimas, kada naująsias mieles būtų išradęs kuris nors kitas tyrėjas.

Alus su bičių mielėmis išsiskiria švelniomis vaisinėmis natomis, o „Munkebo Mikrobryg“ savo pasiūloje turi dvi tokio gėrimo rūšis. Jas abi galės paragauti festivalio „Craft Beer Day 2017“ lankytojai.

Degustacijas ves ir apie alaus gamybą renginio metu pasakos ne tik svečias iš Danijos, bet ir ryškiausi Lietuvos „craft“ alaus gamintojai – „Genys Brewing Co.“ bei „Sakiškių alus“. Pastarasis prekės ženklas sparčiai populiarėja už Lietuvos sienos, tiek Vakaruose, tiek Rytuose. O štai „Genys Brewing Co.“ vilioja moderniausiu nepriklausomu alaus bravoru šalyje.

Pirmasis „craft“ alaus festivalis „Craft Beer Day 2017“ vyks birželio 17 d. Kaune, bilietus galima įsigyti „Tiketa.lt“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA