Prasideda vienos didžiausių šių metų tarptautinių pratybų šalyje | Kas vyksta Kaune

Prasideda vienos didžiausių šių metų tarptautinių pratybų šalyje

Asociatyvi / KAM archyvo nuotr.

Pirmadienį vienu metu Lietuvos kariuomenės poligonuose Rukloje ir Pabradėje vyks iškilmingos didžiausių šių metų Lietuvoje tarptautinių pratybų „Geležinis vilkas 2017“ atidarymo ceremonijos.

[galerija kiek=”4″]

Vienų didžiausių šiais metais Lietuvoje tarptautinių pratybų metu bus vertinamas NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje pasirengimas vykdyti įvairaus tipo užduotis kartu su partneriais, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Rukloje nuo metų pradžios dislokuotai ir gegužės pabaigoje baigtai formuoti daugianacionalinei kovinei grupei vadovauja Vokietija, savo karių jai yra skyrusios Belgija, Nyderlandai ir Norvegija. Liepą prisijungs ir Liuksemburgas.

Pietų, Vidurio ir Rytinėje Lietuvos dalyse vyksiančiose pratybose dalyvaus apie 5, 3 tūkst. karių iš Lietuvos ir kitų devynių NATO valstybių. Be NATO kovinę grupę Lietuvoje sudarančių valstybių kartu treniruosis ir kariai iš Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos ir Portugalijos.

Be to, šiose pratybose pirmą kartą vienu metu treniruosis ir dviejų Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas “ ir Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ štabai. Kariai planuos ir organizuos gynybines ir puolamąsias operacijas tarptautinėms batalionų taktinėms grupėms, kurios veiks apgyvendintoje vietovėje, bus gerinama tarpusavio sąveika su sąjungininkais. Taip pat pratybų dalyviai treniruosis veikti kartu su NATO padaliniais, atvykstančiais iš Lenkijos – taip bus siekiama sujungti pajėgas Suvalkų ruože.

„Geležinis vilkas 2017“ yra Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykstančių pratybų „Saber Strike“ („Kardo kirtis“) dalis. Šias pratybas planuoja ir organizuoja JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietė.

Pratybos „Geležinis vilkas 2017“ vyks birželio 12–23 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA