Fiksuoja skaitytojai: nepavykus išgauti pinigų, aferistas mėgino užpulti automobilio vairuotoją | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: nepavykus išgauti pinigų, aferistas mėgino užpulti automobilio vairuotoją

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Ne paslaptis, kad Kaune tenka pastebėti įvairių tipų apsimetėlių, kaulijančių pinigus iš praeivių. Neseniai informavome gyventojus ir miesto svečius, apie Laisvės alėjoje pastebėtus neįgaliaisiais apsimetančius asmenis, raginančius paremti. Tačiau tai – ne vienintelis atvejis. Kaunietis užfiksavo dar įžūlesnį reginį – aferistus, kaulijančius pinigus iš automobilių vairuotojų.

„Ateities plentu, netoli Taikos prospekto sankryžos, automobiliu važiavau į darbą ir pastebėjau, kad mano automobilį stovėdamas kelkraštyje atkakliai stabdo kostiumuotas vyriškis. Iš išvaizdos pasirodė, jog jo šaknys tikrai nelietuviškos – gymis tamsesnis nei mūsų tautiečių. Už jo, maždaug trijų žingsnių atstumu, stovėjo automobilis. Iš anksto įtardamas galimą apgaulę, sustojau ir pravėriau automobilio langą“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Kaunietis sako, iškart išsitraukęs mobilųjį telefoną ir pasiruošęs filmuoti, nes pastebėjo, jog asmuo – įtartinas. „Vos tik atvėriau automobilio langą, vyriškis pasisveikino ir pasakė, kad jam reikia pinigų kurui, mainais į 20-30 eurų pasiūlydamas auksinį žiedą. Jis kalbėjo nerišlia rusų kalba. Nors negaliu pasigirti puikiomis šios kalbos žiniomis, nesunkiai supratau, kur link jis suka savo pokalbį, ir kad tai gali būti afera. Kurį laiką filmavau jį slapta, o po to parodžiau, jog viską fiksuoju“, – sako vyras.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo atsiųstame vaizdo įraše užfiksuotas tvarkingai apsirengęs vyras, nelietuviškai šnekantis pusamžis vyras, kaip minėta anksčiau, prašantis pinigų kurui ir siūlantis už tai galimai auksinį žiedą. Automobilio vairuotojas pasiteirauja, ar tai tikrai auksinis žiedas. Diskusijai dėl pinigų kurui pirkti įsisiūbavus, tamsaus gymio vyriškis pastebi, kad yra filmuojamas ir bando pasišalinti nuo automobilio.

„Išlipau iš savo transporto priemonės ir pamačiau, kad pašnekovo automobilis, kuriame neva nebuvo kuro, staiga ėmė judėti link apsimetėlio. Tame automobilyje buvo vairuotojas ir keleivė. Aferistas pradėjo mane koneveikti, liepė slėpti telefoną, grasino išdaužti mano automobilio stiklą“, – teigia kaunietis.

Pasak jo, tokių atvejų, kai mulkinami žmonės, siūlant jiems pirkti žiedus, laikrodžius ar kitus tariamai vertingus daiktus, mieste tikrai ne vienas. „Net neabejoju, kad naudodami psichologinio įtikinimo taktiką, apsimetėliai itin greitai susirenka milžiniškas sumas pinigų, nes, ne paslaptis, jog patiklių žmonių gatvėse pasitaiko. Dažnai tokie aferistai apsimetinėja turtingais ar neįgaliais asmenimis, kad sukeltų aplinkinių pasitikėjimą ar gailestį. Tačiau už to slypi apgaulė. Juk, iš tiesų, išmaldos prašantis žmogus niekada neprašys konkrečios sumos pinigų. Jam pakanka tiek, kiek praeivis paaukoja, o su šiais apgavikais yra kur kas painiau. Neapsigaukite“, – perspėja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Norime perspėti kauniečius ir miesto svečius ir paraginti nebūti patikliais. Ne visada pagalbos prašantis žmogus yra sąžiningas. Tai įrodo ir kauniečio užfiksuota vaizdinė medžiaga. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA