Sugadintas savaitgalis: kelionę laivu iš Kauno planavę žmonės liko stovėti ant kranto | Kas vyksta Kaune

Sugadintas savaitgalis: kelionę laivu iš Kauno planavę žmonės liko stovėti ant kranto

Asociatyvi archyvo / Organizatorių nuotr.

Ne paslaptis, jog vasaros sezonu, ypač savaitgaliais, daugelis žmonių planuoja įvairias išvykas į gamtą. Vieni iš jų renkasi keliauti savarankiškai – autobusu ar automobiliu su draugais ar šeima, kiti pasikliauna privačiais kelionių organizatoriais, patikėdami poilsio planavimą jiems. Tačiau lauktas rezultatas ne visuomet tenkina. Kaunietė pasakoja, kad savaitgalį planuota kelionė laivu apkarto. Apie įsimintiną dieną gamtoje svajojusi moteris taip ir liko stovėti ant kranto.

Negalėjo nusipirkti bilieto internetu

„Pieš keletą dienų viename interneto puslapyje pamačiau, jog iš Kauno marių prieplaukos laivu organizuojami turai, kurių metu galima nukeliauti į Kadagių slėnį, esantį Arlaviškėse. Norėjau užsisakyti bilietus internetu, tačiau jų jau nebuvo. Tad sumaniau paskambinti į informaciją, puslapyje laivai.info nurodytu telefono numeriu. Telefonu atsiliepė moteris ir paaiškino, jog į šį turą laivu interneto svetainėje nemunoturas.lt parduota 50-mt vienetų bilietų. Tačiau, man buvo pasakyta, kad laivas talpina apie 140 žmonių, bet priima šiek tiek mažiau. Tad apie 80 vienetų bilietų tikrai bus galima įsigyti tą dieną, kai laivas plauks į Kadagių slėnį, atvykus maždaug valandą prieš išvykimą į mini kruizą“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Kaunietė sako vis tiek nerimavusi ir sumaniusi vakare prieš kitos dienos išvykimą dar sykį paskambinti ir pasiteirauti, ar galima kruizo bilietus rezervuoti ir taip užsitikrinti saugumą bei nelikti it musę kandus, nes atstovė esą minėjo, jog ši kelionė į Kadagių slėnį yra bene labiausiai mėgiama palyginus su kitais siūlomais maršrutais laivu. Tačiau moteris sulaukė neigiamo atsakymo – jokios išankstinės rezervacijos nevykdomos, bilietus bus galima nusipirkti tiesiog atvykus į Kauno marių prieplauką.

Tam, kad išvyktų į kelionę, atvyko iš anksto

„Atvykau apie 08:30 val. ryto, galvojau, užsiimsiu eilę, kad galėčiau įsigyti kruizo į Kadagių slėnį bilietus. Juk prieš kurį laiką buvau informuota, kad norinčiųjų plaukti gali būti daug. Tad sumaniau nuvykti šiek tiek anksčiau. Eilėje kartu su manimi dar stovėjo 3-4 senyvo amžiaus žmonės. Jie pradėjo skųstis, sakydami, jog buvo informuoti Kauno marių prieplaukoje dirbusio apsaugininko, jog bilietų kelionei į Kadagių slėnį jau nėra. Nusistebėjau, kaip taip gali būti, juk vakar vakare kalbėjausi su atstove, ji neužsiminė, kad visi bilietai – parduoti“, – atvirauja kaunietė.

Bėgant ryto laikui eilėje buriavosi apie 30 žmonių – tarp jų ir maži vaikai, tikino portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja. Esą didžioji atvykusiųjų dalis – iš kitų miestų – Jonavos, Vilkaviškio. Kai kurie iš jų, pasak moters, netgi pasiėmė laisvadienius iš darbo, kad atvežtų vaikus ir plauktų su jais laivu.

„Pastarasis faktas – baisiausias. Mums, kauniečiams, gyvenantiems čia pat, tai nesukėlė didelių problemų. Tačiau, tiems, kurie atvyko iš kitų miestų, toks nesusipratimas buvo lydimas nuostolių – juk kelionė iki Kauno marių prieplaukos ir iš jos taip pat kainuoja pinigus“, – teigia kaunietė.

Pasak moters, išgirdęs susirinkusių žmonių ginčus su apsaugininku, galimai priėjo laivo kapitonas, kuris tikino, jog įvyko techninė klaida – perkant internetu buvo parduota ne penkiasdešimt bilietų, o dukart tiek pat – 100. „Tuomet, kai jam pasakiau, kad tokia versija neatrodo labai įtikėtina, jis neturėjo ką atsakyti, apsisuko ir nuėjo besijuokdamas“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Įtaria nesąžiningumą

Jos teigimu, buvo matyti maždaug vos 30-mt žmonių, stovinčių apačioje prie laivo. „Buvome sumanę palaukti tam, kad išvystumėme tuos išrinktuosius, kuriems per naktį buvo parduota kone 80 bilietų, tačiau kilo sąmyšis, verkė vaikai. Tad taip ir išsiskirstėme nepamatę. Esu įsitikinusi – tai kvepia nesąžiningumu. Per naktį bilietai negalėjo tiesiog imti ir išgaruoti. Galima manyti, jog jie buvo rezervuoti saviems žmonėms.“, – piktinasi moteris.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus laivai.info interneto puslapyje nurodytu telefono numeriu, atsiliepusi moteris sakė, jog yra vieno iš laivų bendra savininkė. Kai nupasakojome jai kaunietei nutikusį atvejį, moteris pasiūlė mūsų žurnalistams paskambinti puslapyje nemunoturas.lt nurodytais kontaktais, nes neva būtent jie parduoda šio kruizo laivu bilietus. Tačiau vėliau sutiko pakomentuoti.

Tvirtina: užstrigo bilietų internetu pardavimo sistema

„Šį savaitgalį Kauno mariose vyksta vandens formulių Pasaulio čempionatas ir greitaeigių katerių Europos čempionatas. Užtverti visi praėjimai, automobiliams privažiuoti taip pat negalima. Apsaugininkams buvo pasakyta, kad įeiti gali tik tie žmonės, kurie turi bilietus, nes dėl minėtų čempionatų įėjimas į teritoriją – mokamas. Visi bilietai buvo išpirkti, mes negalėjime priimti daugiau žmonių nei reikalauja taisyklės –  ant laivo viršaus, juk nesodinsime. Mes čia niekuo dėti, patys išsigandome, kad šitaip atsitiko. O kauniečiams galiu pasakyti, kad dar visa vasara prieš akis – nenuplaukė šiandien, nuplauks kitą kartą – reisus vykdysime iki rugsėjo vidurio. Atsiprašome visų“, – komentavo laivai.info atstovė.

Pasak jos, įvyko techninė klaida – interneto parduotuvės, kurioje buvo prekiaujama bilietais, sistema pardavė jų dvigubai daugiau. Atstovė tikina informavusi visus, kurie jai skambino, ir prašiusi atidėti šį kruizą laivu kitam kartui. „Į Kadagių slėnį nori plaukti žmonės iš visos Lietuvos. Paskutinę minutę sužinojau, kad šitiek bilietų buvo išpirkta internetu. Nežinau, kaip tai atsitiko, matyt, nemunoturas.lt sistema užstrigo. Tačiau tai nutiko pirmą kartą. Kauno marių prieplaukoje tikrai šiandien nepardaviau nė vieno bilieto“, – teigė laivai.info atstovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA