Vandens formulių F2 Pasaulio čempionatas: tarp geriausių varžosi ir kaunietis | Kas vyksta Kaune

Vandens formulių F2 Pasaulio čempionatas: tarp geriausių varžosi ir kaunietis

R. Tenio nuotr.

Šiandien Kauno marios kupinos smagaus šurmulio – prasidėjo vandens formulių F2 pirmasis Pasaulio čempionato etapas ir gliserių „FR-1000” Europos čempionatas. Čia netrūksta ne tik dalyvių, skrodžiančių vandenį specialiomis formulėmis, bet ir sirgalių, negalinčių atitraukti akių nuo veiksmo.

Į šias vandens formulių lenktynes susirinko geriausi pilotai iš viso pasaulio. Tarp jų ir lietuvis Edgaras Riabko. Po pirmųjų treniruočių kaunietis užėmė 12-ąją vietą.

F2 pasaulio čempionatas

Jis šeštadienį vykusiose treniruotėse iš viso įveikė 28 ratus. Greičiausiai ratą E. Riabko įveikė per 45,29 sek. (vid. greitis 131,2 km/val.). Būtina pažymėti, jog lietuvis sparčiausiai plaukė šiandienos treniruočių pradžioje įveikdamas 7-ajį ratą.

Greičiausias šeštadienio treniruotėse buvo norvegas Tobias Munthe – Kaasas – 43,66 sek. Antras liko Didžiausios Britanijos atstovas Owenas Jelfas (43,69 sek.), trečias – portugalas Duarte Benavente (43,84 sek.).

Iš viso klasifikuoti 23 lenktynininkai. Šeštadienio vakarą vyks kvalifikaciniai važiavimai.

„Kvalifikacijai pasirinkau greitesnį sraigtą. Starto metu dėsiu kitą sraigtą, kuris lemia mažesnį greitį, bet didesnę dinamiką ir geresnį startą. Starto metu noriu pabėgti nuo krūvos, nes pavojingiausias yra pirmas posūkis – kai į posūkį atplaukia 20 formulių, tai incidentų tikimybė labai išauga, tuomet būna daugiausiai avarijų. Dėl to mes aukojame maksimalų greitį, bet norime turėti gerą startą“, – sako E. Riabko.

Papildyta:

Po pirmosios kvalifikacijos dalies 33 kaunietis E. Riabko užėmė antrąją vietą (43,69 sek.). Likus 15-ai grečiausių pilotų lietuvis pademonstravo geriausią laiką – 44,44 sek.

Paskutinėje kvalifikacijos dalyje liko 10 greičiausių pilotų, kurie į trasą buvo išleidžiami po vieną ir turėjo du ratus pasiekti geriausiam rezultatui. Iš viso klasifikuoti 23 lenktynininkai.

Trečioje kvalifikacijos dalyje kaunietis greičiausią ratą įveikė per 42,98 sek.

Kvalifikaciją laimėjo Rashedas Alqemzi iš Abu Dabio ekipos (42,77 sek.). Trečias liko norvegas Tobias Munthe – Kaasas (43,00 sek.).

Praėjusių metų F2 čempionate E. Riabko bendroje įskaitoje užėmė 10-ąją vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA