„Citadele Kauno maratono EXPO“ prasideda jau šiandien | Kas vyksta Kaune

„Citadele Kauno maratono EXPO“ prasideda jau šiandien

Organizatorių nuotr.

Penktasis „Citadele Kauno maratonas“ šiemet kviečia visus kauniečius ir miesto svečius į trijų dienų šventę. Jau šiandien, penktadienį, „Žalgirio arenoje“ prasideda renginio sporto mugė bei atviri pokalbiai ir seminarai su olimpiečiais, fotografais, verslininkais ir keliautojais.

„Tęsiame prieš metus pradėtą EXPO tradiciją. Šiemet ją rengiame dvi dienas. Penktadienį ir šeštadienį. Renginio metu bėgikai gali ne tik atsiimti savo dalyvio numerius, užsiregistruoti, to internetu nespėję padaryti gyventojai, bet ir apsilankyti dėmesio vertuose seminaruose“, – pasakojo renginio organizatorius Regimantas Tarasevičius.

Penktadienį rengiama EXPO duris atveria 16 valandą ir vyks iki 21 valandos. Šeštadienį veiksmas vyks nuo 11 iki 16 val. Skaičiuojama, kad per šį laiką įvyks 7 susitikimai su įdomiais pašnekovais bei 2 treniruotės.

Penktadienis – sporto diena

Penktadienis skirtas daugiau sporto ir bėgimo entuziastams. Dienos programą 17 val. pradės „Citadele“ banko Kauno filialo valdytojas Mindaugas Bičkauskas. Po jo bėgimo ir sporto entuziastų dėmesį prikaustys podiatrijos specialistas Vilmantas Aušra. Jis papasakos kokie bėgiko raumenys turi būti labiausiai treniruoti ir kodėl.

18 valandą apie ištvermę, kurios reikalauja svajonių įgyvendinimas diskutuos olimpietė maratonininkė, „Kauno maratono klubo“ sportininkė Rasa Drazdausakitė, daugiakovininkė Austra Skujytė bei dziudo imtynininkas Marius Paškevičius.

Po jų sceną užims maratonininkė, nors ir įvykdžiusi maratono olimpinį normatyvą, bet likusi už startinio trejeto ribų, Monika Juodeškaitė. Sportininkė šį pavasarį keletą mėnesių praleido Tanzanijoje anglų kalbos mokindama vietinius vaikus. Ji papasakos ne tik apie patirtį, bet ir sportą Jungtinių Amerikos Valstijų universitetuose, kur prieš metus baigė magistro studijas.

Penktadienio programą užbaigs treniruotė su „IevaGym“ trenere. Visus pasiruošusius priešpaskutinės dienos mankštai organizatoriai kviečia ateiti pasiruošusius ir su sportine apranga.

Šeštadienį – nuotykiai ir neįprastos istorijos

Apie tai, kad į sportą reikia žiūrėti kaip į gyvenimiškos higienos dalį papasakos „Neregėta Lietuva“ autorius Marius Jovaiša.

Aktyvus verslininkas, įveikęs ne vieną bėgimą papasakos, kaip jam pavyko prisijaukinti sportą ir motyvuoti save. M. Jovaiša savo pristatymą pradės 12 valanda.

Kitas pasakojimas bus itin karštas. Vos prieš savaitė pirmuoju lietuviu, įveikusiu Everesto maratoną, tapęs keliautojas Tadas Jeršovas atskleis, iš kur semiasi energijos ir kaip sunku yra bėgti kelių kilometrų aukštyje.

14 valandą susirinks trys puikiai apie ištvermę išmanantys ultra ilgų distancijų bėgikai: Vaidas Žlabys, Viktorija Tomaševičienė ir Aleksandras Sorokinas. Šie sportininkai, nubėgantys daugiau nei 100 ar net 200 kilometrų bėgikai atskleis, kuo skiriasi maratono bėgimas nuo dar ilgesnių distancijų.

Foto mėgėjų dėmesio laukia fotografo Vytauto Dranginio, užfiksavusio ir mums perdavusio Dakaro ralio bei kitų įspūdingų renginių vaizdus išgyvenimai. Jis atskleis, kaip fotografuojant bėgimo renginius su 15 kilogramų įranga pats įveikia kartais ir 30 kilometrų.

EXPO antrąją dieną užbaigs olimpietis, šiemet Pasaulio čempionatui besiruošiantis Remigijus Kančys ir projektas „Olimpinės svajonės link“. Jis pasidalins paskutinės dienos patarimais bei pakvies visus pasimankštinti kartu.

Renginio metu bus galima atsiimti dalyvių numerius, pasižvalgyti po sporto mugę!

EXPO durys atviros:

Birželio 9 d. 16-21 val.

Birželio 10 d. 11-16 val.

Vieta – „Žalgirio arena”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA