Į Kauno rajoną atkeliavo keli sunkvežimiai vokiečių labdaros | Kas vyksta Kaune

Į Kauno rajoną atkeliavo keli sunkvežimiai vokiečių labdaros

Šią savaitę Lietuvą pasiekė 5-ių sunkvežimių labdaros vilkstinė iš Vokietijos, kurią atlydėjo organizacijos „Vaikams reikia mūsų pagalbos“ atstovai.

Ši vokiečių labdaros organizacija nuo 2005 metų teikia paramą Kauno rajono žmonėms: vaikų namams, socialinėms įstaigoms, ligoninėms, gaisrinėms, sunkiai besiverčiančioms šeimoms.

Labdariai atvežė drabužių, baldų, buitinės technikos, medicinos, skalbimo priemonių, dažų, kitų gėrybių.

Vokiečiai užsuko ir į Jurbarko, Kaišiadorių, Elektrėnų savivaldybes, kurioms taip pat teikia paramą.

Svarbiausias organizacijos „Kinder brauchen unsere Hilfe“ rūpestis – vaikai. „Tai – pasaulio ateitis, todėl privalome rūpintis ne tik Vokietijos jaunąja karta, bet ir kitų šalių vaikais, kuriems reikia paramos“, – kalbėjo grupės vadovai Hartmutas Schulzas ir Peteris Dittmaras.

Šiemet buvo nuspręsta surengti stovyklą vaikų namų auklėtiniams. Prie šios akcijos aktyviai prisidėjo Vilkijos apyl. seniūnijoje, Baravų kaime įsikūrusios kaimo turizmo sodybos savininkai Roma ir Eimantas Zalensai, jų valdose ir įsikūrė stovykla. Su dovanėlėmis atvyko ir Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas, Kauno rajono socialinių įstaigų vadovai.

„Vokiečiai kiekvieną vasarą aukoja savo atostogų laiką, kad galėtų atvežti labdaros mūsų krašto žmonėms – tai jau yra tapę jų gyvenimo būdu“, – pasakojo E. Zalensas. Verslininkas pastebėjo, kad stovykla ne tik suartina vaikus, bet ir moko juos dalintis, būti jautresniais.

Į Baravų kaimą atvykęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas labdariams įteikė padėkas. „Nuoširdžiai žaviuosi jūsų veikla: nesavanaudiškumu, atvirumu, pasiaukojimu. Viso to galima tik pasimokyti“,- kalbėjo meras.

Kauno rajonas palaiko ryšius ir su kitomis Vokietijos labdaros organizacijomis. Ypač aktyvūs Lipės apskrities ugniagesiai savanoriai, kurie ne tik perduoda savo patirtį pakaunės kolegoms, bet ir nuolat atveža labdaros. Pernai Pagynės vaikų namams jie padovanojo mikroautobusą.

Vokietijos samariečių paaukotomis lėšomis Laumėnų kaime (Samylų sen.) buvo pastatytas Vaikų dienos centras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA