Prezidentės metiniame pranešime – pagyros Kaunui | Kas vyksta Kaune

Prezidentės metiniame pranešime – pagyros Kaunui

Kas vyksta Kaune nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, savo metiniame pranešime apžvelgusi šalies vidaus ir užsienio politiką, greta išsakytos gausios kritikos pateikė ir pozityvių pastebėjimų. Vienintelis jos kalboje iš šalies miestų paminėtas Kaunas įvardintas kaip pavyzdys visai Lietuvai įgyvendinant permainas vaikų globos srityje.

„(…) Matome ir daug gerų pokyčių. Vien Kaune jau darbuojasi dešimtys profesionalių globėjų. Tai Kauno vaikai ir juos augins kauniečiai. Taip nusprendė miestas, paskelbęs 2017-uosius Vaikų gerovės metais. Tai galėtų būti šimtmečio šūkis ir Varėnoje, ir Kėdainiuose, ir Skuode – visoje Lietuvoje“, – kalbėdama apie būtinybę toliau spręsti smurto prieš vaikus problemas ir ginti jų teises, pavyzdį pateikė šalies vadovė.

Šiuo metu Kaune esančių devynių budinčiųjų globėjų žinioje gyvena 10 vaikų, tačiau miestas stengiasi šias pajėgas didinti ir už tai siūlo atlyginimą. Nuo balandžio startavusi kampanija „Kaunas siūlo geriausią darbą“ jau sudomino daugiau kaip pusšimtį kauniečių. Be to, šiemet Kaunas uždarė miesto žinioje buvusius vaikų globos namus „Atžalynas“. Ten gyvenę auklėtiniai nuo šiol šeimininkauja jaukiuose butuose ir gyvena lyg tikrose šeimose.

 

Šeimos ir pavieniai žmonės aktyviai kreipiasi domėdamiesi galimybėmis tapti globėjais. Paskutiniais duomenimis, dvi dešimtys kauniečių jau pasiruošė tapti skirtingo pobūdžio globėjais, o dar tiek pat jų šiuo metu dalyvauja mokymuose. Dar penki kauniečiai prie mokymų dalyvių prisijungs artimiausiu metu.

Laikinieji globėjai pagal veiklos pobūdį skirstomi į kelias skirtingas kategorijas: budinčius, socialinius ir atokvėpio. Daugiau informacijos apie galimybes imtis geriausio darbo galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA