Atsinaujinusiame S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome – vėl kyla lėktuvai | Kas vyksta Kaune

Atsinaujinusiame S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome – vėl kyla lėktuvai

Kaunas.lt nuotr.

Po daugiau kaip mėnesį trukusios pertraukos virš Aleksoto vėl kyla lėktuvai. S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome baigti kilimo-tūpimo tako remonto darbai, o nuo birželio pradžios atnaujinti skrydžiai. Džiaugdamiesi ilgai laukta rekonstrukcija, aviatoriai tiki, jog tai yra pradžia dideliems ateities pokyčiams.

„Kaunas nuo šiol beveik miesto centre turės tikrus, pilnaverčius oro vartus į Europą ir visą Šengeno erdvę“, – pabrėžė S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Vytas Skučas.

1130 m ilgio ir 50 m pločio kilimo-tūpimo take nuo šiol juoduoja nauja asfalto danga, kuri nebuvo atnaujinta daugiau kaip tris dešimtmečius. Sezono metu kasdien čia kyla ir leidžiasi po kelis šimtus lėktuvų.

Pasak aerodromo vadovo, atnaujintas pakilimo takas pasitarnaus pritraukiant didesnius aviaturistų srautus iš viso pasaulio. Dėl to čia planuojama įkurti aviakempingą, modernų kuro sandėlį bei pakilimo tako apšvietimą.

Manoma, jog tai bus geriausias bendrosios aviacijos aerodromas Lietuvoje ir vienas moderniausių Baltijos šalyse, galėsiantis pilnaverčiai priimti turistus iš svetur. 2B kategorijos, kitaip dar vadinamame biznio klasės aerodrome galės leistis ir kilti tiek vienviečiai lėktuvai, tiek ir 20 vietų orlaiviai.

Netoliese bus įkurta Broniaus Oškinio vardo vaikų aviacijos mokykla. Ketinama daugiau dėmesio skirti socialiniams projektams, švietėjiškoms veikloms. Greta numatyta įrengti parašiutinio nusileidimo zoną. V. Skučas žada, kad ateityje aerodromas taps dar atviresnis visuomenei, čia organizuojant šventes ir kitus renginius kauniečiams bei miesto svečiams.

Prieš 102 metus įkurtas S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas laikomas seniausiu Lietuvoje ir vienu seniausių visoje Europoje. Jis pelnytai vadinamas istoriniu tarpukario Lietuvos aviacijos simboliu, o neseniai buvo įtrauktas į Europos įdomiausių atskristi aerodromų sąrašą. Siekdami pademonstruoti atgyjantį ir besikeičiantį S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą kolegoms iš svetur, aviatoriai planuoja surengti tarptautinį AN-2 lėktuvų sąskrydį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA