Pigus alkoholis atkeliavo prie pat Lietuvos: feisbuke pirkėjai dalijasi atradimais | Kas vyksta Kaune

Pigus alkoholis atkeliavo prie pat Lietuvos: feisbuke pirkėjai dalijasi atradimais

delfi.lt 2017/06/09 21:48
Asociatyvi/DELFI nuotr.

Pavasarį padidėję akcizai ir naujausi ribojimai alkoholiui duoda savo. Pasienyje Latvijos pusėje atidaryta gėrimų parduotuvė, kurioje lietuviai jau dabar perka nemažus kiekius.

„Feisbuke“ daugiau kaip 2 tūkst. pasidalijimų sulaukė įrašas, kuriame matyti pilna automobilio bagažinė su dėžėmis alaus.

„Linkėjimai mūsų mielai valdžiai Lietuvos, jūs kelkite kainas, drauskite, o mes kelsime ekonomiką kaimynams“, – tokiu įrašu pasidalijo Tomas (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinoma).

Jo teigimu, bent jau alaus kainos pasienio parduotuvėje Latvijos pusėje bent perpus mažesnės nei Lietuvoje. Esą „Rimi“ parduotuvėje Lietuvoje skardinė „Faxe“ alaus su depozitu kainuoja 1,19 Eur, butelis „Corona“ alaus – 1,69 Eur, o minėtoje pasienio parduotuvėje – atitinkamai 0,55 Eur ir 0,69 Eur.

„Degtinė pigesnė keliais eurais, priklauso kokia. Jei būna akcijos, tai daug pigiau gali nupirkti. Kai mes nuvažiavome į tą parduotuvę, joje nebuvo nė vieno latvio, tik lietuviai. Aišku, neskaičiuojant darbuotojų“, – įspūdžiais dalijosi pirkėjas.

Jis neslėpė nusivylimo, kad dėl dabartinės situacijos daugiau išlošia ne Lietuva, o Latvija: „Tokia jau tiesa pas mus, kad keliame ekonomiką kaimynams“.

Pirkėjo įrašas socialiniuose tinkluose sulaukė ir nemažai komentarų – vienuose jis buvo gėdinamas kaip „išprotėjęs“, kituose – sveikinamas kaip parodantis prastų valdžios sprendimų pasekmes.

Kaip jau buvo skelbta, Saločių pasienio punkte, Latvijos pusėje nauja parduotuvė buvo atidaryta birželio pradžioje. Panaši parduotuvė prieš kurį laiką atidaryta ir pasienyje ties Latvija ir Estija, kurioje akcizai gėrimais taip pat neseniai buvo padidinti.

Akcizai alkoholiui ir tabako gaminiams Lietuvoje padidėjo nuo kovo 1 d. Seimo priimti ir prezidentės pasirašyti Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai įsigalios nuo kitų metų pradžios (kai kurie nuo 2020 m.)

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA