Į požeminę autobusų stoties aikštelę atvykusių vairuotojų laukė siurprizas | Kas vyksta Kaune

Į požeminę autobusų stoties aikštelę atvykusių vairuotojų laukė siurprizas

R. Tenio nuotr.

Penktadienį, po darbų, į Kauno autobusų stoties požeminę automobilių stovėjimo aikštelę atvykusių vairuotojų laukė staigmena – specialiai įrengtoje erdvėje surengtas akordeonisto Martyno Levickio ir styginių kvarteto „SinChronic” koncertas. Kaip ir įprasta šioje vietoje – M. Levickis su muzikantais iki scenos atvažiavo automobiliu.

„Kodėl mes čia? Vaikystėje norėjau būti autobuso vairuotoju, neseniai Kauno autobusų parkas man suteikė galimybę uždaroje teritorijoje pavairuoti tris autobusus, iš jų vienas – net dviaukštis! Šiandien išsipildo antra svajonė – pagroti požemyje”, – koncertą pradėjo M. Levickis.

Festivalį atidarys zoologijos sode

Penktadienį netikėtai nustebintiems autobusų stoties lankytojams jis pristatė paties rengiamą „Akordeono muzikos savaitę”, kuri rugpjūčio 27 dieną, 13 val., startuos Kauno Zoologijos sode, o vėliau persikels į sostinę.

Kauno renginys pavadintas „Zoowonderland: nuotykiai laukiniame mieste”. Čia pasirodys ne tik M. Levickis su styginių kvartetu „SinChronic”, tačiau ir akordeonistų kvartetas „Indeed” bei instrumentinis ansamblis „Trio Mediante” iš Latvijos. Kaune skambės kompozitorių A. Vivaldi, A. Piazzolla muzika.

Pasak organizatorių, zoologijos sode koncertas rengiamas, nes tai neįprastas formatas. Koncerto idėją zoologijos sode M. Levickis parsivežė iš Vokietijos. „Rostoko mieste, Vokietijoje, grojau beveik flamingų garde. Buvo įdomu groti taip arti gyvūnų. Koncertu Kauno zoologijos sode siekiu atkreipti visuomenės dėmesį į šią įstaigą, kad sąlygos gyvūnams dar gerėtų”, – pasakojo pašnekovas. Jis prisipažino paskutinį kartą Lietuvos zoologijos sode lankęsis pavasarį, o prieš tai – tik antroje klasėje.

Kaune bus grojama bus ilgiau, nei 3 valandas, tačiau pasirodymai truks po 20 min. ir bus triskart kartojami.

Visoje zoologijos sodo teritorijoje bus pastatytos trys lauko scenos, jose gros skirtingi kolektyvai. Renginyje bus kviečiama ne tik pasiklausyti akordeono muzikos, apžiūrėti gyvūnus, tačiau lauks ir burbulų pramogos mažiesiems, maisto furgonuose prekiaus užkandžiais.

M. Levickis atskleidė, kad grojama bus netoli liūtų, žirafų, o kur stovės trečioji scena – išlaiko paslaptyje.

Gros ir turguje, ir stotyje, ir pašte

Šių metų festivalio šūkis – „Muzika, nuo kurios nepabėgsi”. Festivalio metu ji skambės netikėtose erdvėse, kur muzika įprastai neskamba, iš Kauno zoologijos sodo persikels į sostinę: ant stogų, Šv. Kotrynos bažnyčioje, verslo centre, lokomotyvų remonto depe, traukinių stotyje, Vilniaus centriniame pašte ar Halės turguje. Beje, šiame turguje skambės tik J. S. Bacho muzika, nes pagal istorinius faktus, Bacho muzika iš naujo buvo atrasta – turguje, mat praėjus beveik šimtui metų po jo mirties, vietiniai ūkininkai į J. S. Bacho kantatų ir oratorijų rankraščius vyniojo parduodamą sūrį!

Beje, renginio metu sostinėje bus siekiama naujo rekordo: 2014 m. festivalio metu akordeonistai be sustojimo grojo 5 val. 18 min. ir buvo užregistruotas Lietuvos rekordas, o šiemet laukiama daugiau dalyvių ir dar ilgesnio grojimo.

Anot rengėjų, šįmet būtent klausytojai artinami prie muzikos, o ne atvirkščiai. „Festivalyje skambės tai, kas yra labai arti mūsų sielų, širdžių, kviečiu tuo įsitikinti”, – kalbėjo M. Levickis.

Nuo 2012 m. vykstanti „Akordeono muzikos savaitė” Kaune ir Vilniuje vyks rugpjūčio 27 – rugsėjo 3 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA