Krovininis traukinys Kauno apskrityje mirtinai sužalojo tris stumbrus | Kas vyksta Kaune

Krovininis traukinys Kauno apskrityje mirtinai sužalojo tris stumbrus

Asociatyvi/Aplinkos ministerijos nuotr.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Kauno apskričiai priklausančiame Kėdainių rajone, Šilainių kaime, krovininis traukinys partrenkė per bėgius ėjusius tris stumbrus.

Tai įvyko maždaug vidurnaktį, kai stumbrų banda keliavo per geležinkelio bėgius Kėdainių rajone, netoli „Lifosos“, geležinkelio atkarpoje tarp Šilainių geležinkelio stoties ir viaduko į „Via Baltica“ magistralę, pranešė Aplinkos ministerija.

Krovininis traukinys Vilnius–Klaipėda rėžėsi į stumbrų bandą. Vietoje žuvo trys stumbrai. Paaiškėjo, kad tai dvi maždaug 8 ir 2 metų patelės ir iki 4 metų patinas.

Dėl įvykio šioje geležinkelio atkarpoje keturioms valandoms buvo sutrikęs traukinių eismas. Paryčiais stumbrai nuo bėgių galiausiai perkelti į pakelę. Penktadienio rytą įvykio vietoje dirbo aplinkosaugininkai, stumbrininkai ir veterinarai.

Žuvę stumbrai bus perduoti Lietuvos zoologijos sodui. Pagal sutartį Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas Lietuvos zoologijos sodui perduoda iš brakonierių paimtus neteisėtai sumedžiotus laukinius gyvūnus arba sugautas žuvis, taip pat keliuose partrenktus nemedžiojamuosius saugomų rūšių gyvūnus ar jų dalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA