7-metę prie daugiabučio apkandžiojo šuo: operaciją atliko Kauno medikai | Kas vyksta Kaune

7-metę prie daugiabučio apkandžiojo šuo: operaciją atliko Kauno medikai

R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno klinikose informuota kaip laikosi birželio 8 d. šuns prie vieno Kauno mieste esančio daugiabučio apkandžiota 7 metų mergaitė. Vilkinis šuo mergaitei apkandžiojo veidą. Laimei, pavojaus gyvybei nėra, mergaitės būklė stabili.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės, įvykis fiksuotas ketvirtadienio pavakarę: „Birželio 8 d. apie 16 val. 35 min. Kaune, Ryšių g., namo kieme, palaidas šuo (galimai vilkšunio veislės) įkando mergytei (g. 2010 m.) į veidą. Nukentėjusioji dėl nosies, lūpos ir skruosto sužalojimų paguldyta į ligoninę”, – teigė policijos atstovė.

Pasak penktadienį informaciją apie mergaitės sužalojimus ir būklę teikusios Kauno klinikų gydytojos rezidentės Justinos Servienės, mergaitę būnant kieme apkandžiojo nepažįstamas šuo, jis atbėgo, pradėjo kandžioti, mergaitė griuvo ant žemės. Netrukus incidentas buvo pastebėtas kitų vaikų, iškviesta greitoji med. pagalba ir mergaitė pristatyta į gydymo įstaigą. Šunį pagavo policijos pareigūnai, jis grąžintas šeimininkams.

„Dabartinė pacientės būklė stabili, žaizdos kąstinės, gyjančios, vaikai, kaip žinia, greitai gyja. Žaizdos yra viršutinės lūpos, nosies nugarinėje dalyse bei kairės veido pusės viršutiniame kampe. Veikiausiai dėl išgąsčio krentant dar išklibintas dantis ir išnarintas žandikaulis.”

Žaizdoms sutvarkyti mergaitei prireikė operacijos, trukusios valandą. Mergaitė kasdien tvarstoma, jai skiriami antibakteriniai ir nuskausminamieji vaistai, gijimas sklandus, šalia jos būna mama.

Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos  vadovas profesorius Ričardas Kubilius pažymėjo, kad mergaitė bendrauja, noriai atsako į klausimus, tad ir gydymo procesas vyksta operatyviau.

Apie tolimesnę mergaitės būklę dar kalbėti sunku, tačiau medikas teigia, kad mergaitei gali likti randai. „Ar reikės plastikos chirurgų pagalbos dar neaišku, žaizdos nėra labai gilios, audiniai nepaliesti. Gali likti smulkūs randai, tai individualu ir dar nėra aišku. Stebime žaizdas, jei nepradės pūliuoti, pacientė namo bus išleista jau pirmadienį”, – sakė prof. R. Kubilius.

Anpt medikų, šuns apkandžiotų žmonių šiltuoju metų laikų itin padaugėja, pastebima, kad žmones dažniausiai apkandžioja savi augintiniai. Nutikus tokiai nelaimei patariama stabdyti kraujavimą – skubiai aptvarstyti žaizdas steriliais tvarsčiais ir kviesti greitąją med. pagalbą.

„Svarbu žinoti, apkandžioja savas ar svetimas šuo, nustatant ar gyvūnas neserga pasiutlige. Nuo pasiutligės privalomi trys skiepai, jie skirti ir šiai pacientei”, – pridūrė J. Servienė.

Dėl įvykio Kauno policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 139 str. (nesunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA