Kauno klinikose apkabinimus dalino linksmi „žvėrys“ | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose apkabinimus dalino linksmi „žvėrys“

K. Šimatonio nuotr.

Siekiant pasidalinti geromis emocijomis, ketvirtadienį Kauno klinikose surengta masinė akcija, kurios metu pacientai ir lankytojai buvo nuoširdžiai apkabinami ir sveikinami Apsikabinimų dienos proga.

Nuotaikas praskaidrino studentai, kurie savo kasdienį rūbą pakeitė į šypseną keliančius žvėrelių kostiumus bei dalijo apkabinimus visiems praeiviams, besilankantiems Kauno klinikose.

Akcijos organizatoriai, vykdydami akciją, pabrėžė praeiviams nenuginčijamą tiesą – apsikabinimas gydo. Vaikų ligų klinikos medicinos psichologė, Sveikatos psichologijos katedros lektorė Irina Banienė teigė, kad apkabindami daliname šilumą, viltį sveikti, gerą nuotaiką bei šypsenas. „Apkabinimų nauda yra neabejotina. Kai kurie moksliniai tyrimai rodo, kad apkabinimas padeda mažinti įtampą, nerimą, baimę. Be abejonės tai kelia teigiamas emocijas, pradžiugina ir užkrečia dalintis gera nuotaika su kitais“, – mintimis dalinosi I. Banienė.

Psichologė taip pat pabrėžė, kad geras emocijas išgyvena ne tik tiek, kurie buvo apkabinti, bet ir patys dovanojantys apkabinimus.

Ši, jau penktus metus rengiama akcija, tapo tradiciniu renginiu, prie kurio prisijungia ne tik studentai ar medikai, bet ir gausus Kauno klinikų personalas.

Šį kartą buvo išdalinta beveik 1 tūkst. akcijos lipdukų, skelbiančių: „Mane šiandien apkabino!“

Renginio dalyviai aplankė Vaikų ligų kliniką, Onkologijos ir Hematologijos kliniką, Skubiosios medicinos kliniką, Vaikų endokrinologijos skyrių. Pasaulyje populiari akcija „Laisvė apsikabinti“ Kauno klinikose pirmąkart suorganizuota 2012 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA