Zoologijos sodas 79-ąjį gimtadienį švęs Afrikos stiliumi | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas 79-ąjį gimtadienį švęs Afrikos stiliumi

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Lietuvos zoologijos sodas liepos 2 d., švęs 79-ąjį savo gimtadienį, į kurį kviečia kauniečius ir miesto svečius.

Šventė bus surengta Afrikos stiliumi: lauks egzotiški gyvūnai, būgnų ritmai, smėlio kalnai, nematyti augalai ir kt. Organizatoriai teigia, kad keliauti iki Afrikos toli, tad Afrika įsikurs zoologijos sode.

Renginį 12 val. pradės Ovidijus Lieponis ir „Diamonds show“ pasirodymas. Po to Arkliuko rate bus dalinamas gimtadieninio tortas. 13 val. afrikietiškas pasakas seks Stalo teatras. 13:30 – 15:30 val. pakvies edukacija „Afrikos gyvūnai zoologijos sode“ (prie žirafų). 14:30 val. Arkliuko rate lauks Afrikos būgnų šou pasirodymas ir galimybė išmokti groti būgnais.

Renginio metu iki 16 val. prie kupranugarių, lankytojus kvies ir VDU Kauno botanikos sodo edukacija: „Afrika: augalai, smėlis ir vanduo“ bei keramikos kūrybinis užsiėmimas su Šeimos kūrybine studija.

Žiūrovai išvys ir gyvūnų pristatymus: 11:30 val. lauks pelikanai, 13:30 val. kengūros, 14 val. šikšnosparniai, 14 val. didysis gezozauras ir madagaskariniai gekonai (terariumas); 14:30 val. anubiai, 15 val. liūtai, 15:30 val. zebrai, o 16 val. dryžuotoji Gnu.

Šiuo metu Lietuvos zoologijos sode gyvena 2166 gyvūnai (232 rūšys). Iš jų net 31 egzotiška gyvūnų rūšis yra arti išnykimo ribos, o dar 11 čia gyvenančių rūšių yra įrašytos į Lietuvos raudonąją knygą.

Įėjimas mokamas, daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA