Vasaros savaitgalius Kaune kvies praleisti netradiciškai – Nemune, Neryje, Nevėžyje | Kas vyksta Kaune

Vasaros savaitgalius Kaune kvies praleisti netradiciškai – Nemune, Neryje, Nevėžyje

R. Tenio nuotr.

Jau pernai pradėta tradicija pamatyti Kauną iš upių – tęsiasi! Ne vienerius metus upių pakrančių švarinimo iniciatyvomis garsėjanti VšĮ „Vandens turistai“ tęsia kauniečių suartinimo su upėmis tradicijas ir visą vasarą kauniečius kvies į įvairius žygius Kaune Nemunu, Nerimi, Nevėžiu.

Kviečia pamatyti miestą kitu kampu

Visi esame įpratę miestą tyrinėti važiuodami judriomis gatvėmis, dviračiais arba pėsčiomis, tačiau tikrai ne kiekvienas turėjo galimybę patyrinėti, kaip atrodo miestas iš upės. VŠĮ „Vandens turistai“ visą vasarą antradieniais, ketvirtadieniais ir sekmadieniais organizuos žygius baidarėmis Nemunu, Nerimi ir Nevėžiu.

„Mūsų organizuojami žygiai per Kauno apylinkes tekančiomis upėmis – tai ideali veikla ir jauniem, ir vyresniems. Jie patinka tiek nuotykių ištroškusiems jaunuoliams, tiek tėvams su mažamečiais vaikais, juose puikiai dera arti esantis miesto šurmulys ir ramybe alsuojanti gamta, kuri padeda atsipalaiduoti, pailsėti po savaitės darbų, nes vanduo puikiai nuima susikaupusią įtampą, nerimą. Kauniečiai per mažai išnaudoja didžiausią savo turtą – upes, todėl ir bandome pakeisti jų požiūrį. Kadangi žygiai neilgi, nelabai varginantys, niekur nereikia toli važiuoti, labai kviečiame prisijungti“, – sako viena iš žygių pagrindinių organizatorių Ovidija Undzėnaitė ir patikslina, kad visi dalyviai žygyje turi į startą atvykti nurodytu laiku. Jeigu atvykstama automobiliais, automobilio keleivius reikia nuvežti kiek anksčiau ir grįžti į finišą prieš pusvalandį iki žygio pradžios, čia palikti automobilį ir organizatoriai nuveš vairuotoją į startą.

Nemunu plauks ketvirtadieniais, Nerimi – antradieniais

Plaukimai baidarėmis Nemunu per Kauną bus organizuojami kiekvieną ketvirtadienį. 19 val. maršrutas prasidės ties A. Brazausko hidroelektrine Petrašiūnuose. Plaukiama bus iki prieš Aleksoto tiltą esančios automobilių stovėjimo aikštelės (H. ir O. Minkovskių g. 62). Įveikti šį maršrutą bus galima iki pat rugsėjo pabaigos, taip pat bus organizuojamas vienas specialus žygis Naujųjų metų išvakarėse.

Plaukimas Nerimi per Kauną iki rugsėjo pabaigos vyks antradieniais. Žygio dalyviai startuos nuo Smiltynų I gyvenvietės, esančios Domeikavos seniūnijoje. Prasidėjusi Neryje, kelionė baigsis Nemune šalia restorano „Combo“ (Raudondvario pl. 107).

Sekmadieniai žygiai bus labiau orientuoti į šeimų poreikius

Šiemet startuos ir naujas Všį „Vandens turistai“ siūlomas maršrutas – plaukimas Nevėžio ir Nemuno upėmis iki Kulautuvos „Raudondvaris – Kulautuva“. Jis prasidės kiekvieną sekmadienio popietę 14 val. 13.30 val. maršruto finiše – Kulautuvos prieplaukoje visi plaukimo dalyviai surenkami, palikę savo automobilius ir iš čia dalyviai bus vežami iki Raudondvario dvaro, nuo kurio pėsčiųjų taku (apie 700 metrų) pasieks plaukimo startą Nevėžyje. Tie, kad gali ateiti ar atvykti visuomeniniu transportu, gali užsiregistruoti ir atvykti tiesiai į startą 14 val.

Kadangi šie plaukimai vyks sekmadieniais, tikimąsi, kad šis maršrutas itin patiks šeimoms su mažamečiais vaikais, tad sekmadieniai plaukimai Nevėžiu bus itin orientuoti į šeimyninį poilsį. Baidarėse bus specialiai paruoštos žygiams su vaikais – bus įrengtos papildomos kėdutės, atsižvelgiama į šeimų irklavimo tempą ir specialius poreikius, jei kartu keliaus vaikai. Tokios galimybės yra ir kituose žygiuose, tik reiktų apie specialius šeimyninius poreikius iš anksto perspėti organizatorius.

Būdas mieste pajusti gamtą

Ovidija Undzėnaitė pastebi, jog žygiai baidarėmis yra ideali pramoga kiekvienam pasiilgusiam gamtos – plaukdamas baidarėmis keletui valandų palieki miesto šurmulį šiek tiek toliau net neišvykdamas iš paties miesto. „Ši pramoga yra būdas mieste pajusti gamtą – nereikia niekur toli vykti, gali net ir būdamas mieste pajusti gamtą. Taip pat, mūsų manymu, parinktas labai tinkamas laikas – darbo dienomis prisijungti kviečiame 19 valandą – kaip tik po darbų,“ – apie žygių privalumus pasakoja organizatorė.

VŠĮ „Vandens turistai“ pakvietė prie plaukimų prisijungti socialiai remtinas šeimas, vaikų namų auklėtinius – visuose paminėtuose plaukimuose jie gali dalyvauti nemokamai. Nemokamus plaukimus koordinuoja Kauno miesto savivaldybės socialinių paslaugų skyrius.

VšĮ „Vandens turistai“ balandžio – gegužės mėnesius praleido rūpindamiesi upėmis, kuriose organizuoja plaukimus – iniciatyvos „Švarinam Kauno miesto upes“ įgyvendinimo metu buvo surengti keturi ekologiniai plaukimai, kurių metu dalyviai rinko šiukšles.

Registracija į žygius vyksta socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje čia.

Daugiau informacijos apie vietas, atstumus galima rasti šioje nuorodoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA